Uleiul de masline este de ajutor in curele de slabire

19/04/2013

Uleiul de masline este de ajutor in curele de slabire

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/uleiul-de-masline-este-de-ajutor-in-curele-de-slabire/

poza ulei de maslineUleiul de masline este recunoscut pentru proprietatile benefice pe care le are asupra organismului si asupra frumusetii. O echipa de cercetatori din Germania, de la Universitatea din Munchen si o echipa de cercetatori de la Universitatea din Viena au demonstrat ca uleiul de masline este un aliat de nadejde si in dietele de slabire, deoarece inhiba senzatia de foame si mentine senzatia de satietate.

Studiile s-au bazat pe realizarea unei serii de teste, in care voluntarii au consumat zilnic, timp de trei luni, o portie de iaurt slab, imbogatita cu diferite tipuri de grasimi: unt, untura, ulei de rapita sau ulei de masline. Participantii la studiu care au consumat iaurt imbogatit cu ulei de masline au declarat ca portia de iaurt a fost satioasa, afirmatie completata de faptul ca masuratorile au identificat concentratii de serotonina (substanta care actioneaza asupra centrului nervos care dicteaza senzatia de satietate) mai mari decat in cazul celorlalti participanti. Aceste observatii nu au fost asociate unei cresteri in greutate in timpul studiului.

In cadrul celui de-al doilea experiment au fost observati in special compusii aromatici. In acest sens, jumatate dintre voluntari au primit iaurt cu aroma de ulei de masline, in timp ce ceilalti au primit iaurt natural. In urma cercetarilor s-a constatat ca al doilea grup de voluntari consuma cu aproximativ 176 kcal mai mult decat primul si ca nivelul de serotonina era mai mic in cazul acestora.

Rezultatele cercetarilor intreprinse de specialistii germani si austrieci ar putea avea aplicatie directa in ceea ce priveste dezvoltarea unor game de produse alimentare cu valoare calorica scazuta, dar cu un bogat continut nutritiv. De asemenea, acestia recomanda consumul zilnic de ulei de masline. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: