UE a exportat peste un miliard de vaccinuri anti-Covid

18/10/2021

UE a exportat peste un miliard de vaccinuri anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ue-a-exportat-peste-un-miliard-de-vaccinuri-anti-covid/

Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene, spune ca peste un miliard de vaccinuri impotriva COVID-19 produse in Uniunea Europeana au fost exportate in mai mult de 150 de tari incepand din decembrie 2020, transmite Reuters.

“Uniunea Europeana este cel mai mare exportator de vaccinuri impotriva COVID-19′, a afirmat sefa executivului european intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Uniunea Europeana a inceput exportul de vaccinuri chiar de la startul campaniei globale in decembrie 2020, in timp ce alti producatori majori precum Statele Unite au restrictionat exporturile mai multe luni.

Totusi, exporturile UE au fost directionate mai ales catre economii mari, cu Japonia, Turcia si Marea Britanie printre principalii beneficiari, dat fiind ca acestea aveau contracte de aprovizionare cu companii care produc vaccinuri in UE, mai relateaza sursele citate.

Vaccinurile exportate sau donate de UE catre state mai sarace formeaza o mica parte din totalul exporturilor, insa Uniunea intentioneaza sa creasca donatiile in lunile urmatoare, cu obiectivul de a distribui cel putin 500 milioane de doze catre tarile cele mai vulnerabile, a mai indicat Ursula von der Leyen.

Etichete: vaccinuri anti-covid produse in UE, export vaccinuri anti-covid, Ursula von der Leyen

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: