Ucraina, criticata pentru ca nu a luat nicio masura dupa inregistrarea a doua cazuri de poliomielita

12/10/2015

Ucraina, criticata pentru ca nu a luat nicio masura dupa inregistrarea a doua cazuri de poliomielita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ucraina-criticata-pentru-ca-nu-a-luat-nicio-masura-dupa-inregistrarea-a-doua-cazuri-de-poliomielita/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaUcraina este criticata dur de organismele internationale de sanatate publica din cauza reactiei lente dupa inregistrarea a doua cazuri de poliomielita.

“Niciun copil nu a fost vaccinat in Ucraina in 45 de zile dupa notificarea privind aceasta boala extrem de contagioasa”, a declarat Ellyn Ogden, responsabila a Agentia americana pentru Dezvoltare Internationala pentru poliomielita, amintind ca vaccinarea ar fi trebuit sa inceapa la cel mult 14 zile dupa confirmarea bolii.

“Sunt profund preocupata de raspunsul inadecvat, precum si de (eventualele) implicatii pentru aceasta tara si pentru regiune”, a precizat to reprezentanta USAID, conform unei informatii data publicitatii de AFP si preluata de Agerpres.

Ucraina a primit vaccinul din partea Canadei ca ajutor umanitar, insa nu l-a folosit pentru ca a avut indoieli cu privire la conditiile in care a fost stocat – este raspunsul ministrul ucrainean al sanatatii ca raspuns la criticile din partea organismelor internationale de sanatate.

Cele doua cazuri descoperite pe 26 august la copii de patru ani in vestul Ucrainei ar putea fi doar ‘varful aisbergului’, intrucat cvasi-totalitatea cazurilor de poliomielita apar la copiii contaminati dupa luni, sau chiar ani, a mai precizat Ellyn Ogden intr-o conferinta de presa la Kiev.

Datele USAID arata ca Ucraina este expusa riscului de poliomielita pentru ca rata vaccinarii pentru aceasta boala este in prezent de numai 14%, in timp ce cu zece ani in urma era de 90%.

Poliomielita este considerata boala eradicata de pe continentul european din anul 2010.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID

Mihaila: Accesul universal si echitabil la medicamente trebuie sa fie o prioritate pe agenda Consiliului UE

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara