U.M.F “Carol Davila” in liceele din Bucuresti!

30/10/2012

U.M.F “Carol Davila” in liceele din Bucuresti!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/u-m-f-carol-davila-in-liceele-din-bucuresti/

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti a inceput azi, 30 octombrie 2012, sirul intalnirilor dintre profesorii universitatii si elevii liceelor de profil din Capitala. Sesiunile informative cuprind discutii intre cadrele didactice ale universitatii si viitorii candidati, prezentarea ghidului de informare si orientare a liceenilor spre cariera de medic, precum si proiectarea unui film de prezentare a universitatii.

Prima intalnire de acest gen a avut loc azi la Colegiului National Spiru Haret din Bucuresti, unde Dr. Laurentiu Belusica, conferentiar universitar la Catedra de Chirurgie Generala din cadrul UMF “Carol Davila”  le-a prezentat elevilor de liceu oportunitatile de studiu si dezvoltare profesionala intr-o astfel de universitate, dar si aspecte legate de profesia de medic: “Meseria de medic este una cu multe satisfactii. Un studiu american a scos la iveala faptul ca un bolnav multumit iti va aduce in cursul vietii lui alti 9 pacienti si nu va pot spune ce bucurie iti provoaca aprecierea celor pe care i-ai vindecat”.

“Profesia de medic, considerata cea mai nobila dintre meserii, a inceput sa revina in atentia tinerilor care aspira la o cariera care le va satisface atat dorinta de cunoastere cat si menirea, pe care o are fiecare om dealtfel, de a-si ajuta seamanul si de a fi folositor societatii”, a continuat Dr. Laurentiu Belusica. In cadrul acestor intalniri, reprezentantii UMF Carol Davila prezinta direct elevilor oferta educativa a institutiei de invatamant, raspunzand la toate intrebarile venite din partea acestora. Viitorii studenti vor putea afla informatii despre admiterea la una dintre cele 4 facultati din cadrul U.M.F. Carol Davila, precum si despre oportunitatile exceptionale de studiu oferite.

Elevii au primit cu deschidere toate sfaturile si informatiile din partea reprezentantilor universitatii, punand la randul lor intrebari si exprimandu-si doleantele: “Aceasta prezentare m-a ajutat sa-mi definitivez decizia de a urma U.M.F. Carol Davila din mai multe puncte de vedere, dar in special prin faptul ca am constientizat mai bine sacrificiile pe care va trebui sa le fac”;

„Mi-a placut foarte mult prezentarea, am aflat lucruri interesante despre medicina care m-au facut sa imi doresc si mai mult sa intru la Facultatea de Medicina. Le multumesc organizatorilor pentru oportunitatea oferita”;

“Aceasta prezentare mi-a intarit si mai tare dorinta de a deveni medic chirurg”;

“Vreau sa mentionez faptul ca prin aceasta prezentare am fost convinsa de faptul ca medicina este drumul meu. Felicitari pentru prezentare!”,  acestea sunt cateva dintre concluziile scrise de elevii de clasele a XI-a si a XII-a de la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti, prezenti la actiunea informativa.

U.M.F. “Carol Davila” vine in sprijinul celor care vor sa urmeze o cariera in domeniul medicinei, dar si a celor care nu sunt inca hotarati in acest sens, dezvaluindu-le frumusetile, dar si provocarile studiului medicinei prin intermediul unor actiuni de prezentare a universitatii desfasurate in cadrul celor mai importante licee de profil din Bucuresti. Pe lista liceelor ce urmeaza a fi vizitate de profesorii U.M.F. “Carol Davila” se afla si Colegiul National Sfantul Sava, pe data de 31 octombrie, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, pe data de 2 noiembrie, Colegiul National “Mihai Eminescu” Bucuresti – 12 noiembrie, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din Bucuresti – 13 noiembrie si Colegiul National Gheorghe Lazar – 20 noiembrie.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Tel: 031.418.04.08,   0752.231.573
Email: presa[]umfcaroldavila.ro
www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

2 Comentarii

  1. Raluca Zoitanu says:

    Buna! Ma bucur ca vrei sa fii doctorita! Deja esti pe drumul bun, interesandu-te ce ai de facut. Pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicina trebuie sa dai de obicei o proba de biologie (anatomie), una de chimie si una de fizica. Unele facultati cer doar doua, altele trei. Din cauza asta, este posibil sa te ajute mai mult un liceu cu profil “real”, unde ai mai multe ore de chimie, fizica si biologie. Chiar o clasa speciala unde sa studiezi asta mai mult. Dar nu este o regula. Multi admisi la Medicina au facut liceu “uman” si doar s-au pregatit suplimentar in ultimii ani de liceu pentru materiile de admitere. La Universitate (Facultate) poti merge doar dupa ce termini liceul, deci clasa a 12-a 😉

  2. Stancu Karina Elena Mihaela says:

    Salut! Eu am 11 ani si vreau sa devin doctorita in viitor, dar nu stiu la ce licee ar trebui sa merg pentru a practica medicina. Daca stie cineva sa raspunda la acest comentariu daca vrea, desigur… S I mai am o intrebare: La Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” as putea merge dupa ce termin clasa a 8-a ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: