Turism medical in Romania | Stomatologia si fertilizarea in vitro, servicii cautate de straini

11/06/2019

Turism medical in Romania | Stomatologia si fertilizarea in vitro, servicii cautate de straini

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/turism-medical-in-romania-stomatologia-si-fertilizarea-in-vitro-servicii-cautate-de-straini/

Stomatologia atrage cei mai multi pacienti straini in Romania datorita dotarilor, unei bune retele de cabinete si preturilor competitive, iar in ultimii ani au inceput sa aduca pacienti si clinicile de fertilizare in vitro, spune fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, care este si vicepresedinte al Centrului International de Turism Medical (International Health Tourism Center, IHTC).

“In Romania stomatologia a obtinut in ultimii ani rezultate foarte bune, dezvoltare destul de buna si pe partea tehnica, retea buna de cabinete, preturi competitive si atunci atrage foarte mult, cel mai mult in momentul de fata atrage stomatologia. Dar ulterior au aparut si clinicile de fertilizare in vitro care incep sa castige teren si incep sa aduca pacienti straini in Romania, la fel, preturi competitive, calitate, doctori buni si toate serviciile integrate. Si incep sa se dezvolte si alte specialitati. Dar, oarecum, mai e nevoie de timp pentru asta, vezi zona privata. In Grecia vin foarte multi romani tot pe zona de fertilizare in vitro si sunt si celelalte patologii chirurgicale care poate inca nu-si gasesc un raspuns si Romania”, a declarat Nicolae Banicioiu citat de Agerpres.

IHTC a organizat la Atena, in Grecia, in perioada 8 – 9 iunie, prima editie a Festivalului de Fertilitate, eveniment ce a reunit specialisti, pacienti, expozanti si profesionisti in domeniul sanatatii.

In perioada in care Nicolae Banicioiu a fost ministru al Sanatatii, in cadrul IHTC a fost incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea turismului medical intre Grecia si Romania.

In cadrul evenimentului, el a mai afirmat ca afirmat ca Romania ‘mai trebuie sa faca multe’ in privinta promovarii turismului medical si considera ca trebuie investit in promovarea acestui tip de turism.

Etichete: turism medical, stomatologia, fertilizare in vitro, banicioiu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: