Tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a fost confirmata si in Romania

08/01/2021
Tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a fost confirmata si in Romania

Tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a fost confirmata si in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tulpina-de-sars-cov-2-din-marea-britanie-a-fost-confirmata-si-in-romania/

Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secventiate in perioada 5-8 ianuarie 2021 la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala se incadreaza in varianta cu transmisibilitate crescuta, descoperita in Marea Britanie, transmite Ministerul Sanatatii.

“Pacienta in varsta de 27 ani este in stare clinica foarte buna, se afla in izolare la domiciliu, supravegheata de medicul de familie conform metodologiei in vigoare. Avand in vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, in paralel cu Campania nationala de vaccinare, masurile de protectie raman la fel de importante: purtarea corecta a mastii de protectie, evitarea aglomeratiilor, distantarea sociala si igiena mainilor. Doar astfel salvam vieti si ne putem proteja.”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Ministerul mai anunta ca in perioada urmatoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculara a cazurilor suspecte.

Etichete: tulpina sars-cov-2 marea britanie, mutatie coronavirus marea britanie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: