Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

10/01/2018
Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

Tudose: Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tudose-sistemul-public-de-sanatate-are-nevoie-de-tratament-soc-administrat-in-cel-putin-trei-directii/


Prim-ministrul Mihai Tudose spune ca sistemul public de sanatate are nevoie de un tratament soc, care trebuie administrat in mai multe directii, respectiv in infrastructura medicala, in aparatura moderna si pentru motivarea personalului de specialitate.

“Serviciile medicale de calitate presupun investitii. Investitii in infrastructura medicala, in aparatura moderna, in personalul de specialitate. Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii”, a scris Tudose, pe pagina lui de Facebook.

Demnitarul mai apreciaza ca sunt necesare “investitii consistente in infrastructura”, pentru a se recupera ceea ce nu s-a facut la timp in acest sector, iar in acest sens se are in vedere construirea celor opt spitale regionale si a spitalului republican, asumate prin programul de guvernare.

Continut educational:

In privinta dotarii cu echipamente moderne si performante, premierul considera ca acestea sunt “absolut necesare pentru o diagnosticare corecta si, implicit, pentru instituirea tratamentelor eficiente”.

In aceeasi postare pe Facebook, seful Executivului mai vorbeste si despre necesitatea unui personal medical motivat.

“In primele opt luni ale anului 2017 castigul mediu in sanatate a crescut cu peste 35%. Vom continua sa majoram salariile din sistemul de sanatate prin aplicarea noii legi a salarizarii incepand cu 1 ianuarie 2018. Nu facem astfel altceva decat sa ramanem consecventi in ceea ce am promis romanilor la inceputul guvernarii, ca prioritatile noastre sunt sanatatea, educatia si infrastructura”, a mai scris Tudose.

Acest mesaj vine in contextul semnarii contractele de achizitie pentru dotarea a 34 de spitale din tara si din Capitala cu echipamente de imagistica.

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

 1. pall vera says:

  Cu cat s-a marit valoarea punctului pentru servicii medicale in ambulator ??!!??
  Nu mintiti poporul cu televizorul.. si nici cu Facebook-ul.
  Informatiile partiale servite populatiei invrajbesc pacientii impotriva doctorilor.
  Dezbina si condu !

 2. ludwig says:

  castigul mediu in sanatate a crescut cu peste 35%.? …la MF s-au marit veniturile cabinetului cu maximum 4%… ce sa mai vorbim de salariu sau sa inteleg ca noi medicii de familie multi dintre noi cu zeci de ani de experienta cu grad de primar si multiple competente si specializari nu lucram in sanatate? D-l Prim ministru ori este dezinformat ori face declaratii necunoscand realitatea.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: