Trendul descendent al pandemiei ar putea incepe de saptamana viitoare

02/02/2022
Trendul descendent al pandemiei ar putea incepe de saptamana viitoare

Trendul descendent al pandemiei ar putea incepe de saptamana viitoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trendul-descendent-al-pandemiei-ar-putea-incepe-de-saptamana-viitoare/

Certificatul digital Covid pentru traversarea frontierei de stat a Romaniei ar putea fi adoptat in cursul acestei saptamani.

“Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a Romaniei: in cursul acestei saptamani, intr-un timp foarte scurt, va fi adoptat. Exista cateva avize care trebuie luate si, aici, sigur ca ramane ca Guvernul sa emita o ordonanta care sa stabileasca si pe teritoriul Romaniei, asa cum este si in restul Uniunii Europene, conditiile de traversare a frontierei apropo de certificatul electronic COVID. In interior, probabil ca vom lua o decizie ulterioara de comun acord, care sa fie favorabila controlului pandemiei si functionarii activitatilor economice si sociale”, a declarat Dr. Alexandru Rafila la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Totodata, ministrul a estimat ca, de saptamana viitoare, s-ar putea inregistra un trend descendent al pandemiei in tara noastra.

“Vazand cifrele si discutand si cu alti colegi din zona de sanatate publica, cred ca ne apropiem de o stabilizare a cresterii, incat in cursul saptamanii viitoare sa incepem trendul descendent al acestei pandemii si cred ca – lucru pe care si-l doreste toata lumea – sa putem sa renuntam la masurile impuse in timp. Sigur, astea sunt decizii care vor fi luate la nivelul Guvernului Romaniei”, a mai precizat demnitarul.

Etichete: pandemie romania, trend descendent pandemie, certificat covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: