Trend crescator al cazurilor de Covid-19 | Rafila: Nu avem motive de ingrijorare

14/12/2022
Trend crescator al cazurilor de Covid-19 | Rafila: Nu avem motive de ingrijorare

Trend crescator al cazurilor de Covid-19 | Rafila: Nu avem motive de ingrijorare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trend-crescator-al-cazurilor-de-covid-19-rafila-nu-avem-motive-de-ingrijorare/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca, similar cu celelalte state europene, si la noi in tara se inregistreaza un trend crescator al cazurilor de COVID, insa nu exista motive de ingrijorare.

“Exista o crestere a cazurilor de COVID. Daca va uitati la numarul de cazuri, este un anumit trend crescator. Si azi au fost circa 700 de cazuri la nivel national. Este un trend care se observa in toate tarile europene. Nu suntem noi intr-o situatie diferita. Nu putem discuta de o ingrijorare, mai ales ca nu exista un impact asupra cazurilor spitalizate. Daca acest impact creste si majoritatea formelor sunt usoare, pentru care izolarea la domiciliu este suficienta, nu avem motive de ingrijorare. Pentru tulpinile circulante, inclusiv noile variante care au fost identificate in Europa (…) nu exista niciun semn ca aceste cazuri ar fi mai grave sau ca pun probleme deosebite fata de tulpinile care au circulat pana acum”, a precizat Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul a recomandat imunizarea anti-COVID cu noul vaccin pentru persoanele cu boli cronice si pentru cele de peste 65 de ani.

“Avand in vedere ca este disponibil in Romania vaccinul cu noua formula, care include si tulpina Omicron – BA4, BA5 -, este cel mai modern vaccin pe care l-am luat (…). Sfatul meu este ca persoanele de peste 65 de ani si toti cei care au boli cronice, la care o infectie virala, in general, e valabil si la gripa, ar putea sa evolueze mai grav, sa acceseze medicii de familie sau centrele de vaccinare pe care le avem la dispozitie. In momentul de fata, atat ministerul, cat si Institutul de Sanatate Publica avem o campanie care va fi derulata, astfel incat toata lumea sa aiba informatia corecta si sa ia o decizie responsabila, asa cum crede fiecare ca este bine sa isi protejeze sanatatea”, a mai adaugat demnitarul.

Etichete: cazuri covid, vaccinare anti-covid, vaccin covid omicron, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: