“Trei patrimi din afectiunile mintale incep inainte de varsta de 24 de ani”

24/06/2015

“Trei patrimi din afectiunile mintale incep inainte de varsta de 24 de ani”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trei-patrimi-din-afectiunile-mintale-incep-inainte-de-varsta-de-24-de-ani/

adolescent-afectiuni-mintalePresedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, Dinesh Bhugra spune ca trei patrimi din afectiunile mintale la adulti incep inainte de varsta de 24 de ani.

Specialistul se afla la Bucuresti, unde se desfasoara Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie.

“Afectiunile mintale sunt tratabile, tratamentele bazate pe dovezi trebuie sa fie furnizate la cel mai inalt nivel al calitatii. Stim ca trei patrimi din afectiunile mintale la adulti incep inainte de varsta de 24 de ani. Jumatate din toate afectiunile psihiatrice de la varsta matura debuteaza inainte de varsta de 15 ani.
Noi trebuie sa lucram impreuna cu parintii, cu educatorii, cu cei care realizeaza politici, cu familia extinsa pentru a ne asigura ca atunci cand persoanele se simt stresate sau tind sa dezvolte afectiuni de natura mintala pot sa beneficieze de interventii imediate in faza timpurie, pentru ca aceste persoane sa nu isi petreaca o buna parte din viata incercand sa fie tratate.  Cei mai afectati de aceasta recesiune sunt cei care sufera de afectiuni mintale, pentru ca serviciile de sanatate mintala au fost afectate”, a afirmat Dinesh Bhugra, citat de Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private