Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural (SNMF)

28/05/2019
Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural (SNMF)

Trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural (SNMF)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/trebuie-acordat-tuturor-medicilor-accesul-la-fonduri-nu-doar-celor-din-mediul-rural-snmf/

Reprezentantii Societatii Nationala de Medicina Familiei considera ca accesul la fonduri trebuie acordat tuturor medicilor, nu doar celor din mediul rural, in stransa legatura cu prioritatile de investitii specifice fiecarui cabinet.

“Medicii de familie saluta initiativa Guvernului privind lansarea unui program de finantare a cabinetelor medicale sub forma de granturi de pana la maxim 200.000 euro pentru cabinetele de medicina de familie din rural. In acelasi timp, insa, ei au indoieli cu privire la posibilitatile practice de implementare a masurii in termenul si conditiile prezentate, temandu-se ca Programul ‘O comuna – o ambulanta’ lansat saptamana trecuta este doar o declaratie politica efemera inaplicabila deocamdata. In numele medicilor din reteaua de asistenta medicala primara, SNMF isi arata disponibilitatea de a realiza impreuna cu functionarii guvernamentali o varianta de finantare echitabila si aplicabila pentru investitii la nivelul cabinetelor de medicina de familie din intreaga tara. Pozitia membrilor SNMF este ferma, in sensul ca trebuie acordat tuturor medicilor accesul la fonduri, nu doar celor din mediul rural, in stransa legatura cu prioritatile de investitii specifice fiecarui cabinet de medicina de familie”, scrie intr-un comunicat de presa remis marti de SNMF.

Continut educational:

Conform sursei citate, dr. Dina Mergeani, presedintele SNMF, medicina primara este ramura care se adreseaza intregii populatii si astfel reprezinta un sector de siguranta nationala.

“In aceste conditii, consideram ca ar trebui gasit cadrul legal ca astfel de scheme de finantare sa fie posibile cat mai repede, pentru a nu se pierde fondurile disponibile dedicate medicinei de familie”, a declarat presedintele Dina Mergeani.

In comunicatul SNMF se mai precizeaza ca medicii de familie asteapta o reactie concreta din partea autorilor Programului ‘O comuna – o ambulanta’ pentru a demonstra ca propunerile lor nu sunt doar promisiuni electorale.

Etichete: fonduri medici de familie, medici de familie rural, medicina de familie, SNMF, Dina Mergeani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: