“Tratamentul pentru hemofilie este in continuare insuficient”

23/02/2015

“Tratamentul pentru hemofilie este in continuare insuficient”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-pentru-hemofilie-este-continuare-insuficient/

art edu 1Tratamentul cu factor de coagulare IX pentru bolnavii de hemofilie este in continuare insuficient desi bugetul a fost marit. Cel putin asa afirma Nicolae Oniga, presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania.

“In continuare bugetul pentru hemofilici, cu toata cresterea facuta, este in continuare sub-bugetat, este in continuare un consum de 1,6 unitati internationale de factor de coagulare per capita ceea ce inseamna jumatate din minimul recomandat pe plan mondial. In continuare nu exista suficient factor. Tratamentul este in continuare insuficient”, a declarat Nicolae Oniga. 

Bolnavii de hemofilie care nu au tratament cu factor de coagulare ajung sa aiba probleme ortopedice, iar unii dintre acestia chiar pot deceda.

“Cel care nu are tratamentul suficient ajunge in continuare la probleme ortopedice ceea ce inseamna acele sechele hemoragice, adica distrugerea articulatiilor. Orice hemoragie care nu este oprita duce in timp la degradare si pacientii ajung cu fel de fel de probleme ortopedice. In unele cazuri, cand hemoragia este intracraniana sau abdominala, pacientii pot deceda fara tratament suficient”, a mai precizat presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania, citat de Agerpres.

Nicolae Banicioiu , Ministrul Sanatatii, a spus ca de aproape un an de zile exista tratament profilactic pentru pacientii cu hemofilie.

“Ceea ce va pot asigura eu in momentul de fata este ca noi am asigurat si CNAS in mod continuu, pentru toate necesitatile pe care le-au avut. Incercam sa imbunatatim tot ceea ce nu este in momentul de fata functional”, a afirmat ministrul Banicioiu.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech