Tratamentul interferon free pentru hepatita C, administrat din luna august

23/07/2015

Tratamentul interferon free pentru hepatita C, administrat din luna august

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-interferon-free-pentru-hepatita-c-administrat-din-luna-august/

tratament-nou-hepatitaTerapia interferon free pentru hepatita C ar urma sa fie administrata incepand din august, timp de 12 saptamani, unui numar de pacienti din Romania.

“Romania este printre putinele tari, si ma refer chiar la tari bogate, unde va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C, incepand cu luna august. Vom da tratament pentru toti pacientii cu fibroza grad IV, fie ca sunt 4.000 – 5.000 sau 6.000. Si pacientii transplantati vor fi si ei printre primii care vor primi acest tratament nou fara interferon. (…) Tratamentul dureaza 12 saptamani”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, conform Mediafax.

Presedintele CNAS a maiĀ  atras atentia ca statul cheltuieste pe acest tratament “o suma enorma” si ca “fara cooperarea pacientilor s-ar putea ca o parte din bani sa fie aruncati”.

“Chiar nu ne putem permite. Tratamentul trebuie administrat dupa niste reguli. Pacientul trebuie sa respecte niste conditii igieno-dietetice, trebuie sa vina sa-si faca viremia (incarcatura virala) asa cum este trecut in criterii. Daca un pacient isi ia tratamentul, dar nu mai vine sa faca viremia, nu stim daca s-a videcat si vom avea o problema daca il platim sau nu il platim. Compania da tratamentul, dar pentru noi pacientul care nu vine sa-si faca viremia nu exista,”, a mai spus Ciurchea.

Si dr. Liana Gheorghe de la Spitalul Fundeni, a vorbit despre responsabilitate pe care o au pacientii si medicii.

“Pacientul sa semneze un soi de contract prin care, daca nu apare la controale, nu primesete tratament. Pacientii trebuie tinuti aproape de medici”, a spus medicul, tot conform Mediafax.

Noul tratament interferon free pentru hepatita C, va fi administrat incepand cu luna august, iar pacientii vor fi obligati sa respecte medicatia si sa mearga la controlul periodic.

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Vlad Aurelia says:

    Se afirma ca durata tratamrntului este de 12 saptamani.In primele criterii de eligibilitate aparute,se mentiona la pacientii fara rezultat la terapiile anterioare,ca durata tratamentului ,pentru orice optiune de tratament,este de 24 saptamani.In ordinul 357/08.06.15,aparut ulterior,la retratamentul pacientilor fara rezultat la terapii anterioare,durata tratamentului este de 12 saptamani.As vrea sa va intreb care este durata corecta a tratamentului la acesti pacienti.Va multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: