Tratamentul interferon free pentru bolnavii de hepatita C ar putea fi disponibil din luna iulie

08/06/2015

Tratamentul interferon free pentru bolnavii de hepatita C ar putea fi disponibil din luna iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-interferon-free-pentru-bolnavii-de-hepatita-c-ar-putea-fi-disponibil-din-luna-iulie/

tratament-nou-hepatitaConform conducerii Casei Nationale de ASigurari de Sanatate, cea mai noua terapie pentru hepatita C, interferon free, ar putea fi disponibila in Romania din luna iulie.
“Probabil la sfarsitul lunii sa semnam primele contracte. Vreau sa precizez faptul ca interferon free pentru hepatita C intra pe lista de compensate si gratuitati doar in urma negocierilor dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si producatori. Pentru a trata cat mai multi pacienti cu hepatita C, care nu au alta alternativa terapeutica, este nevoie sa obtinem un pret suportabil pentru Romania”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, citat de Mediafax.

In prezent, negocierile se poarta cu patru companii farmaceutice.

“Purtam negocieri pentru introducerea terapiei fara interferon, prin contractele cost-volum, cu patru companii farmaceutice. Sunt dispus sa le explic pacientilor procesul de negociere. Avem si oferte de pret depuse, criteriile medicale sunt afisate, vrem ca toate lucrurile sa fie extrem de transparente si vreau sa ii rog pe pacientii cu hepatita sa ne ajute in negocierea noastra, nu sa fie de partea cealalta. Daca inteleg si mai pot sa reziste o saptamana, doua, trei, lucrurile se vor finaliza. Este greu de negociat si sunt sume extrem de importante. Daca ne uitam la preturile din CANAMED, cu acele preturi este imposibil sa tratam toti pacientii, si nu este corect sa tratam doar 500 din 5.000. Or, cu aceste negocieri, daca se poarta in liniste, atunci cu siguranta lucrurile vor fi bune”, a mai declarat Vasile Ciurchea, tot conform Mediafax.

Fondurile CNAS pentru tratarea bolnavilor de hepatita C, care nu au raspuns la alte tratamente, ar ajunge pentru aproape 5000 de pacienti, deocamdata.

6 Comentarii

 1. morosanu says:

  Am inteles ca numai bolnavii de ciroza beneficiaza de acest tratamen fara interferon.Intrebarea mea este cand vor beneficia si cei cu hepatita c si cat trebuie sa aiba viremia pt a fi inclusi in acest program?

 2. Marilena says:

  Am luat legatura cu medicul meu si inca nu le-au dat ok0ul pentru intocmirea dosarelor , nu stiu care sunt motivele tergiversarii

 3. Corina gatejanu says:

  Doresc un răspuns dacă se poate.

 4. Corina gatejanu says:

  Când și cum putem obține noul tratament pentru HCV.

 5. Totan Ileana says:

  Criteriile CNAS sint necunoscute si pentru medici,dupa spusele lor. Nu inteleg de ce nu sint hotarite nici acum criteriile dupa cum o sa fie repartizate tratamentele.
  Din pacate se prevede deja aparitia criteriilor stiuete de pina acum. E nevoie de ordine si gasirea unui sistem justa.
  Pina acum se tot anunta aparitia tratamentul. Era timp destul,intre timp sa se pregateasca un sistem corect

 6. Popescu Gheorghe says:

  Intr-un material publicat de DV. ceva mai devreme se arata că “Sunt pacienti care sunt deja investigati, deja cu un dosar complet, la care nu ai ce sa mai adaugi sau ce sa mai scoti, sunt criteriile medicale”, a afirmat seful CNAS, citat de Agerpres.”
  Ma intreb cum se poate depune un asffel de dosar la CNAS pentru că eu am dosarul complet (inclusiv valorile analizelor cerute de criteriile CNAS) dar cand m-am dus la un medic gastroenterolog ca să-mi dea recomandare ca să pot depune dosarul mi-a spus că nu poate face acest lucru până când nu se legiferează cu ce medicamente se face tratamentul Interferon Free, la ce cost, data începerii tratamenrului, etc.? Să înteleg că se fac liste ca cele de la preluarea cardurilor de sanatate, liste care nu aveau nici o valoare fiindcă la momentul oportun intra in fată cine era mai tare?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: