Tratamentul in diabet poate face mai mult rau decat bine unor pacienti

02/07/2014

Tratamentul in diabet poate face mai mult rau decat bine unor pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-diabet-poate-face-mai-mult-rau-decat-bine-unor-pacienti/

parkinson1Tratamentul in diabetul de tip II nu este eficient pentru orice bolnav, din contra le-ar putea face mult mai rau unora dintre ei, conform autorilor unui nou studiu publicat in revista de specialitate “Journal of the American Medical Association Internal Medicine”. Acestia considera ca tratamentul in diabet pentru pacientii trecuti de 50 de ani ar putea avea un impact negativ.

Tratamentul in diabetul de tip II trebuie personalizat

Specialistii considera ca nu in toate cazurile obiectivul ca pacientii sa ajunga la un nivel optim al glucozei in sange este cel mai eficient in tratamentul diabetului de tip II.

Desi controlul nivelului zaharului din sange este esential pentru preventia complicatiilor precum afectiuni renale, retinopatie diabetica sau boli de inima, specialistii considera ca medicii trebuie sa puna in balanta riscurile efectelor secundare ale tratamentului cu beneficiile acestuia.

Riscurile tratamentului precum cresterea in greutate, simptomele ca urmare a scaderii nivelului zahar din sange sau afectarea unei vieti normale prin tratamentul continuu cu insulina depasesc beneficiile acestuia, conform noului studiu.

Specialistii au observat ca in in cazul pacientilor ajunsi la varsta de 75 de ani nivelul de zahar din sange nu trebuie sa fie principalul obiectiv al tratamentului.

Recomandarea ii exclude pe pacientii care au un nivel foarte ridicat al zaharului in sange, avand nevoie de interventia unui tratament mai sever.

Dieta sanatoasa si exercitiile fizice, principalul tratament pentru acesti pacienti

Intensificarea tratamentului pentru pacientii care deja au ajuns la un nivel moderat al glucozei in sange nu este recomandata.
In acest caz, autorii studiului spun ca mult mai eficienta este o dieta sanatoasa si un program de exercitii fizice regulat.

Specialistii le recomanda medicilor sa stabileasca un tratament personalizat pentru fiecare pacient in functie de varsta si de nivelul glucozei in sange.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: