Tratamentul care poate distruge virusul gripal in 24 de ore

27/02/2018

Tratamentul care poate distruge virusul gripal in 24 de ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentul-care-poate-distruge-virusul-gripal-in-24-de-ore/


Ministerul Sanatatii din Japonia a autorizat vineri un nou medicament care, potrivit companiei producatoare, distruge virusul gripal in doar 24 de ore, ceea ce ar putea reprezenta un progres major in tratamentul acestei boli, informeaza Xinhua.

Medicamentul ar putea deveni in curand un competitor semnificativ al unui alt antiviralului, unul dintre cele mai folosite medicamente in tratarea gripei

Potrivit companiei farmaceutice japoneze Shionogi, noul tratament necesita administrarea a mai putine doze decat tratamentul actual. Pacientii trebuie sa ia o singura pastila in loc de doua doze pe zi timp de cinci zile. Shionogi sustine ca ca medicamentul poate distruge virsul gripei in 24 de ore, blocand raspandirea virusului prin inhibarea unei enzime pe care acesta o multiplica.

Si China a anuntat saptamana trecuta cercetarea si realizarea unui vaccin care ofera protectie impotriva a patru subtipuri de virus gripal sezonier. Potrivit unui oficial chinez din domeniul sanatatii, vaccinul ar putea fi disponibil pe piata chinezeasca in a doua jumatate a anului 2018, noteaza Agerpres.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, gripa sezoniera este o infectie respiratorie acuta cauzata de virusuri gripale care circula in intreaga lume. Anual, epidemiile de gripa provoaca intre trei si cinci milioane de imbolnaviri severe si intre 290.000 pana la 650.000 de decese in intreaga lume.

In Romania, pana in prezent, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, 57 de persoane au murit din cauza gripei. Specialistii in sanatatea publica inca recomanda vaccinarea antigripala.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: