Tratamentele la privat sau in strainatate pentru pacientii cu afectiuni grave, decontate de stat

09/08/2019

Tratamentele la privat sau in strainatate pentru pacientii cu afectiuni grave, decontate de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamentele-la-privat-pentru-pacientii-cu-afectiuni-grave-decontate-de-stat/

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat o Ordonanta care prevede reglementari menite sa asigure un acces mai bun al pacientilor la servicii medicale si medicamente, prin modificarea Ordonantei 28/2003.

Astfel, pacientii cu afectiuni grave, pentru care nu pot fi asigurate servicii medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, pot beneficia de tratamente in strainatate sau asigurate de furnizorii privati de servicii medicale din Romania, se precizeaza intr-un comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

“Criteriile de selectare a furnizorului de servicii medicale pentru pacientii care nu pot fi tratati in sistemul public de sanatate vor fi aceleasi pentru furnizorii din strainatate si din tara. Pacientilor cu afectiuni extrem de grave care au nevoie de tratamente pe care nu le putem asigura in sistemul public de sanatate, trebuie sa le acordam sansa de a se putea trata si in Romania, nu doar in strainatate, daca acest lucru este posibil. In primul rand, este important pentru ca oferim pacientului acces la tratamente cu eliminarea unor costuri importante, cum ar fi cele cu transportul si cazarea in strainatate. De asemenea, putem vorbi si de asigurarea unui confort al comunicarii in aceeasi limba in relatia pacient-personal medical, comunicarea medic-pacient fiind foarte importanta in rezolvarea problemelor de sanatate. Nu in ultimul rand, putem vorbi si de o economisire a unor sume importante, ceea ce ne va permite sa asiguram accesul la tratamentele necesare pentru un numar cat mai mare de pacienti”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii.

Prin aceasta reglementare se creeaza cadrul legal in vederea modificarii Ordinului 50/2004, astfel incat tratamentele acordate in unitati spitalicesti din strainatate, precum si cele acordate de furnizorii privati de servicii medicale din Romania, sa fie suportate din Bugetul Ministerului Sanatatii.

Etichete: tratamente la privat, tratamente strainatate, tratament afectiuni grave, decontare tratament

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: