Tratamente personalizate in cancerul pulmonar, la Centrul OncoHelp Timisoara

01/04/2022
Tratamente personalizate in cancerul pulmonar, la Centrul OncoHelp Timisoara

Tratamente personalizate in cancerul pulmonar, la Centrul OncoHelp Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamente-personalizate-in-cancerul-pulmonar-la-centrul-oncohelp-timisoara/

In cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timisoara e desfasoara in permanenta studii clinice care privesc intreaga patologie oncologica. Vorbim, in principal, de studii de faza 2, 3 si chiar 4.

Potrivit unui comunicat al institutde presa, unul dintre cele mai importante programe care se deruleaza in acest centru de oncologie este proiectul “Early Access”.

Prin acest program, pacientii pot beneficia de tratamente aprobate de FDA (Food and Drug Administration), agentia americana a medicamentului. Aceasta inseamna un avans de cateva luni bune in care pacientii pot avea parte de cele mai noi terapii in domeniul oncologic, pentru ca exista un decalaj insemnat pana cand aceste tratamente sunt aprobate si de Agentia Europeana a Medicamentului.

“Vorbim de tratamente personalizate in cancerul pulmonar. Este un tratament adaptat pe fiecare pacient in parte. Cele mai bune rezultate le-am avut in cazul cancerului non-micro celular cu mutatie EGFR, un tip de tumora pulmonara des intalnita. Trebuie spus ca in Centrul Oncologic OncoHelp avem studii clinice pentru intreaga patologie oncologica, de la stadiile incipiente de boala pana la stadiul metastatic. In ceea ce priveste stadiul metastatic, studiile se adreseaza si pacientilor nou diagnosticati dar si celor pentru care nu mai exista optiuni terapeutice standard. Pacientii sunt urmariti si evaluati conform standardelor internationale”, spune dr. Mihaela Pasca Fenesan – medic specialist oncolog, Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Potrivit sursei citate, accesul la tratament, la medicatia de ultima generatie, trebuie sa se produca cat mai repede, chiar daca vorbim de un neoplasm in stadiu incipient sau avansat. Nu doar studiile clinice sunt preluate din tari cu traditie in tratarea cancerului, ci si procedurile aplicate in cazul pacientilor.

“In Centrul de Oncologie Oncohelp fiecare caz este evaluat multidisciplinar. In fiecare zi se intruneste o comisie formata din medici oncologi, imagisti, anatomo-patologi, radiologi si, ori de cate ori este nevoie, se alatura echipei si un specialist in chirurgie.” se mia arta in comunicatul citat.

“Obiectivul acestei comisii este de a identifica tratamentul optim pentru fiecare pacient. Se realizeaza o evaluare a diagnosticului, se stabileste tratamentul medical sau daca sunt necesare sedinte de radioterapie. In cazul unor pacienti este nevoie uneori de o interventie chirurgicala. De aceea, avem o colaborare foarte buna cu colegii nostri din sectiile de chirurgie toracica de la Spitalul Municipal si Spitalul Victor Babes, dar si din cateva unitati sanitare private. Practic, vorbim de o secventialitate a tratamentului”, spune dr. Pasca-Fenesan Mihaela – medic specialist oncolog, Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Tratamentele sunt stabilite conform ghidurilor internationale, dar optimizate pentru fiecare pacient in parte.

Etichete: cancerul pulmonar, tratamente pacienti cancer pulmonar, studii clinice, oncohelp timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: