Stiri medicale

Tratamente noi pentru pacientii cu boli infectioase precum hepatita C sau HIV/SIDA

Data ultimei actualizari: 30/03/2015

ministerul sanatatii-nouIn urma aplicarii unui ordin de ministru aflat in dezbatere publica pana in data de 2 aprilie, vor fi introduse terapii si tratamente noi pentru pacientii cu boli infectioase.

 Aceste terapii considerate de ultima generatie sunt pentru boli precum hepatita C sau HIV/SIDA.

“O modificare a prezentului act normativ este introducerea pentru bolile infectioase, asta inseamna terapii noi. Toata lumea isi doreste ca si bolile cu transmitere sexuala, cum ar fi HI/SIDA, bolile infectioase, hepatita, sa fie tratate cu tratamente inovative. Asta incercam sa facem prin criteriile pe care noi le-am modificat. (…) In functie de individualitatea organismului, toti suntem diferiti unul de celalalt, in functie de asta vom face analiza si vom constata care este, cum vom aplica o terapie pe niste costuri in asa fel incat sa fie in beneficiul pacientului”, a declarat Mihaela Udrea, director in cadrul Ministerului Sanatatii.

Un interes crescut il reprezinta  tratamentul fara interferon, un tratament de ultima generatie cu rezultate excelente in tratarea hepatitei C.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat vineri, 27 martie, ca in cazul in care negocierile dintre CNAS si producatorii de medicamente vor decurge bine, bolnavii de hepatita C vor putea beneficia de acest tratament in jurul datei de 1 mai 2015.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

7 comentarii

 • marius spune:

  Tratamentul acesta se aplica si la pacientii cu HIV sau nu ? pentruacesti pacienti ce se poate face ? gasiti un tratament si pentru ei !!!!!!!!!!!

 • Stefan Ileana spune:

  Mama maea are 62 de ani si nu i-a mers tratamentul cu interferon. am urmarit cu interes aproberea noului tratament. Nu stiu insa ce trebuie sa facem. e nevoie de pregatirea prealabila a unui dosar? Mai dureaza mult implemntarea? Multumesc!

 • Niculina spune:

  Am hepatita C si nu mi s-a acceptat tratamentul cu interferon datorita starilor de anxietate si depresie. In ce conditii pot beneficia de noul tratament ca va aparea?

 • valean spune:

  Noua terapie este valabila si la cei cu ciroza hepaticaVHC decompesata parenchimatos sivascular casafunctionla Child Pugh[scor6 puncte].De cand se va aplica?

 • stefania gugu spune:

  E nedrept, murim cu zile …

 • bumbac claudiu spune:

  Semnați petiția Tratamente pt hepatita c astăzi, nu mâine pe http://www.petitieonline.com
  Cei infestați cu virusul C au nevoie de semnătură dvs si de promovarea petiției
  Mulțumim!

 • Tudor spune:

  Fibroza hepatica este reversibila ? Noua terapie bazata pe medicamente fara interferon a dat rezultate in acest sens ? Daca da , este posibila si la noi in tara sa fie introdusa o asemenea terapie ”minune” ?

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.