Tratamente inovative pentru pacientii cu varice si artroze

19/12/2013

Tratamente inovative pentru pacientii cu varice si artroze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratamente-inovative-pentru-pacientii-cu-varice-si-artroze/

controale-in-spitalePacientii cu varice sau cei cu artroza si osteoporoza pot beneficia si in Romania de tratamente inovative care pot inlocui interventiile chirurgicale sau alte forme de tratament care ar presupune riscuri mai mari pentru pacient sau perioade mai lungi de recuperare.

Tratamentul varicelor fara operatie

Daca pana nu demult, pacientii cu varice aveau o singura optiune ca tratament, si anume operatia, cu toate riscurile pe care le implica, astazi pacientii pot avea acces si in Romania la cele mai noi si moderne tratamente impotriva varicelor.

Unic in tara noastra, tratamentul cu laser endovenos cu fascicol radial de 360 grade este minim invaziv. O parte importanta pentru pacienti este ca un astfel de tratament nu cauzeaza durere si nici nu lasa cicatrici.

Tratamentul obisnuit chirurgical este inlocuit prin injectarea precisa, ghidata ecografic, a agentului sclerozant direct in vena.

Un astfel de tratament modern este posibil prin utilizarea unei tehnologii de top la nivel international, Scleroterapia asistata ultrasonografic (UGFS).

Foarte important este ca, in urma unui astfel de tratament, apare o imbunatatire de 80% in primele 2 saptamani, in timp ce simptomele comune ale bolii varicoase ca durere dispar in scurt timp.

Artroza si osteoporoza – tratate prin terapia cu rezonanta magnetica

Si pentru bolnavii cu artroza si osteoporoza exista optiuni inovative in tratament.

Pacientii cu dureri ale articulatiilor si cu o mobilitate fragila au posibilitatea sa apeleze la terapia cu rezonanta magnetica (MBST), o forma de tratament care actioneaza in primul rand impotriva cauzelor care stau la baza astrozei si osteoporozei, si nu a simptomelor.

Investigatia foarte precisa prin rezonanta magnetica face posibila generarea de imagini ale tesuturilor moi, precum ligamentele si cartilajul. O astfel de terapie actioneaza asupra celulelor tesutului afectat si stimuleaza metabolismul celular si procesele regenerative.

Pacientii pot beneficia de servicii in chirurgie generala, medicina interna si urologie decontate de CASMB

Pentru o serie de servicii pacientii au posibilitatea sa nu plateasca datorita contractului de furnizare servicii medicale in ambulatoriul de specialitate si in regim de specializare de zi cu  Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB).

Consultatiile in ambulatoriu in contract cu CASMB sunt posibile pentru specializarile dermato-venerologie si chirurgie generala.

Pacientii pot accesa serviciile de spitalizare de zi in contract cu CASMB pentru:

  • Chirurgie generala: status post-operator, complicatii ale plagilor chirurgicale, sindrom aderential post-operator si complicatii postoperatorii, ulcer varicos complicat, boala pilonidala, afectiuni perianale, abces sever, anumite tipuri de tumorete, lipoame, plagi, abcese, chisturi – mica chirurgie.
  • Medicina Interna: colica abdominala, tulburari de ritm minore, cardiopatie ischemica cronica dureroasa, insuficienta cardiaca gr.I-II NYHA, hipertensiune arteriala – puseu hipertensiv, sincopa, tromboflebita superficiala, insuficienta venoasa cronica, insuficienta circulatorie vertebro bazilara, criza de tetanie, astm bronsic cronic, BPCO, hepatopatii cronice, gastrita/gastroduodenita acuta, ulcer gastro-duodenal cronic acutizat, boala de reflux –gastroesofagian, colecistita cronica cu colica, sindrom dispeptic, sindrom colon iritabil si alte colopatii cronice, monitorizare dupa tratament complet cu endoscopie.
  • Urologie: pielonefrite acute si cronice din cauza urologica, cistite acute si cronice, perinefrite, orhiepididimite acute si cronice, litiaza urinara, hipertrofia benigna de prostata – evaluare si monitorizare, punctie biopsica prostatica, structuri uretrale, fimoza, parafimoza – circumcizie, disfunctii erectile si infertilitate masculina, instilatii vezicale, retentie acuta de urina – montare cistostoma, hipertensiune renovasculara, vezica neuropata.

 Pentru a vedea care sunt centrele in care pacientii pot sa apeleze la aceste tratamente click aici.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: