Tratament experimental in leucemie

15/09/2011

Tratament experimental in leucemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-experimental-in-leucemie/

Medicii de la University of Pennsylvania (SUA) au tratat trei pacienti bolnavi de leucemie, in ultima faza, cu ajutorul unei forme inhibate a virusului HIV. Tratamentele au fost efectuate in cadrul unui experiment realizat anul trecut, dupa cum informeaza evz.ro.

Toti cei trei pacienti participanti la experiment aveau leucemie limfocitara cronica, iar chimioterapia nu ii mai ajuta. Pentru doi pacienti, remisia a fost completa, situatia mentinandu-se pana in prezent. Cu toate acestea, pacientii nu au fost insa declarati vindecati de catre medici, care doresc sa-i supravegheze in continuare. In ceea ce-l priveste pe al treilea pacient, boala s-a ameliorat, insa nu a disparut complet.

Procedura urmata de specialisti a constat in indepartarea unui numar imens de celule T din sangele pacientilor si modificarea lor prin inserarea unor gene noi care urmau sa programeze celulele sa atace cancerul. Genele au fost inserate in celulele T ale pacientului cu ajutorul unei forme inibate a virusului HIV 1, dupa care celulele au fost reintroduse in sangele bolnavilor.

Specialistii considera ca un astfel de tratament ar putea fi eficient si in cazul altor tipuri de cancer. Deocamdata, el ramane disponibil numai in cadrul experimentelor medicale. „Pentru a fi considerate valide, aceste rezultate trebuie sa se repete in cazul mai multor pacienti si al altor echipe de cercetare”, a declarat dr. Walter J. Urba, de la Providence Cancer Center and Earle A. Chiles Research Institute din Portland, SUA.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: