Tratament eficient impotriva cancerului rezistent al tiroidei

03/06/2013

Tratament eficient impotriva cancerului rezistent al tiroidei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-eficient-impotriva-cancerului-rezistent-al-tiroidei/

poza cercetare laboratorUn studiu facut public duminica, la Conferinta ASCO (American Society of Clinical Oncology) desfasurata la Chicago, arata ca tratamentul cu Nexavar – medicament care stopeaza procesul de multiplicare a celulelor canceroase si de alimentare a tumorilor maligne – a dublat perioada de supravietuire a unor pacienti afectati de o format de cancer al tiroidei rezistenta la radioterapie.

Acest rezultat releva faptul ca Nexavar este primul medicament impotriva cancerului care a determinat rezultate eficiente in tratamentul formelor de cancer al tiroidei agresive si rezistente la tratamentul cu iod radioactiv, au atras atentia autorii cercetarii.

Studiul clinic a presupus participarea unui numar de 417 pacienti bolnavi de cancer tiroidian diferentiat cu metastaza si rezistent la iodul radioactiv. Jumatate dintre participanti au fost tratati cu Nexavar, in timp ce ceilalti au luat tratament placebo. La finalul studiului medicii au observant ca perioada de supravietuire fara ca boala sa avanseze a fost de 10,8 luni in cazul bolnavilor tratati cu Nexavar si de 5,8 luni in cazul bolnavilor care au luat pastile placebo. De asemenea, 12,2 % dintre bolnavii afectati de cancer tiroidian si tratati cu Nexavar au inregistrat o reducere cu 30% a tumorilor, iar 42% dintre participantii tratati cu Nexavar au observant o stabilizare a evolutiei cancerului timp de jumatate de an sau chiar mai mult.

Cancerul diferentiat al tiroidei este cel mai des intalnit tip de cancer al acestei glande si reprezinta aproximativ 85% din totalul de 60.000 de cazuri de forme de cancer care afecteaza buna functionare a tiroidei, diagnosticate in fiecare an in SUA. Tratamentul impotriva cancerului de tiroida are o rata de success mare, insa 5-15% dintre bolnavi se confrunta cu tumori rezistente.

Sursa stire: Agerpres/AFP

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: