Tratament cu rezultate revolutionare impotriva cancerului

17/02/2016

Tratament cu rezultate revolutionare impotriva cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tratament-cu-rezultate-revolutionare-impotriva-cancerului/

laborator cancer la sanRezultate spectaculoase ale cercetatorilor americani care au gasit un tratament revolutionar impotriva cancerului.

Oamenii de stiinta de la un institut din Seattle, Statele Unite, au reusit sa modifice genetic celule umane numite celule T, care lupta cu infectiile.

Acestea, prelevate din sangele pacientului,  au fost modificate  pentru a putea depista si distruge aproape in intregime celulele canceroase.

Celulele sunt crescute in numar de milioane  in laborator, dupa care sunt introduse in corpul bolnavului de cancer.

“Revolutionar este ca am demonstrat ca putem lua celule T de la pacient si le putem reprograma astfel incat sa depisteze cancerul. Eficienta vine din faptul ca, spre deosebire de chimioterapie, care distruge celulele canceroase in evolutie, acum introducem in organism o “terapie vie”, care poate lupta cu forte egale cu celulele canceroase”, a precizat prof. Stanley Riddel de Centrul de Cercetari Fred Hutchinson din Seattle, conform presei internationale.

Astfel, pentru a introduce aceste celule modificate in corpul pacientului, este nevoie doar de o singura interventie medicala, iar cea mai imbucuratoare veste este aceea ca toate testele au aratat o eficienta incredibila a tratamentului.

Oamenii de stiinta din toata lumea se arata extrem de entuziasmati si spun ca la noua din 10 pacienti cu forme severe de leucemie, simptomele bolii au disparut complet in urma acestui tratament.

Omul de stiinta care a condus cercetarile a precizat ca toti voluntarii din esantionul de studiu, inainte de acest tratament mai aveau sanse de viata intre doua si cinci luni.

Insa, rezultatele de exceptie au putut fi obtinute mai mult in tratarea leucemiei decat in cazul altor forme de cancer, cum ar fi cel de prostata sau mamar, care implica existenta unor tumori.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: