Tot mai multe cazuri de cancer in Hunedoara

19/10/2011

Tot mai multe cazuri de cancer in Hunedoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tot-mai-multe-cazuri-de-cancer-in-hunedoara/

Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, numarul cazurilor de cancer inregistrat in judet are o tendinta de crestere, fiind depistati astfel 700 de pacienti noi, informeaza Agerpres.

“In judetul Hunedoara, cele mai multe cazuri sunt cele de cancer pulmonar pentru ca exista conditiile care favorizeaza boala: oamenii au lucrat si lucreaza in mediul minier – unde exista un risc de a face o fibroza pulmonara, o azbestoza, o pneumoconioza, care pot sa strice terenul de la nivel pulmonar si sa dezvolte acolo o leziune necorespunzatoare”, a declarat dr. Dumitra Stefan, directorul DSP Hunedoara.

In cazul cancerului pulmonar, in prima jumatate a acestui an medicii au depistat 101 cazuri noi, numarul total al bolnavilor aflati in evidenta oncologilor ajungand la 417. Comparativ, in aceeasi perioada de timp, au fost consemnate 45 de cazuri de col uterin, 56 cazuri de cancer mamar, iar 96 sunt cazuri de cancer colo-rectal.

Pentru a preveni aparitia unor noi cazuri de cancer, reprezentantii DSP au demarat o campanie de informare a populatiei in privinta cancerului. Aceasta se va desfasura in locurile publice sau in institutii de invatamant pana pe 30 noiembrie.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani