Stiri medicale

Tineri din mai multe tari europene sunt prezenti la acest sfarsit de saptamana la Bucuresti, la Youth Cancer Europe “Open Space Summit”

Data ultimei actualizari: 19/12/2014

youth-cancer-europeSambata, 20 decembrie, tineri din 15 tari europene participa la Bucuresti la Youth Cancer Europe “Open Space Summit”, un eveniment oragnizat pentru a reuni supravietuitorii diferitelor tipuri de cancer si de a prezenta nevoile pe care acestia le au.

Intr-un comunicat al Asociatiei Little People Romania scrie ca evenimentul va fi urmat duminica de Gala de Craciun Temerarii, la care vor participa 240 de tineri supravietuitori ai cancerului. Gala are loc la Hotel Hilton din Capitala.

La Youth Cancer Europe “Open Space Summit” au confirmat prezenta tineri supravietuitori din 15 tari europene (Marea Britanie, Bulgaria, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria).

Evenimentul de sambata va avea loc la Rin Grand Hotel si este organizat ca un forum de discutii, in intervalul orar 9,00-17,00. Intalnirea ofera tinerilor o platforma de discutie despre experienta lor in ceea ce priveste tranzitia de la ingrijirea pentru copii la cea catre adulti, dar adreseaza totodata si teme conexe problematicii cancerului precum: fertilitatea, implicarea civica, modele de bune practici in ingrijire si grupuri de suport pentru supravietuitori.

Concluziile acestei intalniri internationale a tinerilor supravietuitori de cancer vor fi centralizate in timp real de observatori si vor fi transmise ulterior catre forumuri si asociatii internationale care activeaza in domeniu, relateaza si Agerpres.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.