Tineri din mai multe tari europene sunt prezenti la acest sfarsit de saptamana la Bucuresti, la Youth Cancer Europe “Open Space Summit”

19/12/2014

Tineri din mai multe tari europene sunt prezenti la acest sfarsit de saptamana la Bucuresti, la Youth Cancer Europe “Open Space Summit”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tineri-din-mai-multe-tari-europene-sunt-prezenti-la-acest-sfarsit-de-saptamana-la-bucuresti-la-youth-cancer-europe-open-space-summit/

youth-cancer-europeSambata, 20 decembrie, tineri din 15 tari europene participa la Bucuresti la Youth Cancer Europe “Open Space Summit”, un eveniment oragnizat pentru a reuni supravietuitorii diferitelor tipuri de cancer si de a prezenta nevoile pe care acestia le au.

Intr-un comunicat al Asociatiei Little People Romania scrie ca evenimentul va fi urmat duminica de Gala de Craciun Temerarii, la care vor participa 240 de tineri supravietuitori ai cancerului. Gala are loc la Hotel Hilton din Capitala.

La Youth Cancer Europe “Open Space Summit” au confirmat prezenta tineri supravietuitori din 15 tari europene (Marea Britanie, Bulgaria, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria).

Evenimentul de sambata va avea loc la Rin Grand Hotel si este organizat ca un forum de discutii, in intervalul orar 9,00-17,00. Intalnirea ofera tinerilor o platforma de discutie despre experienta lor in ceea ce priveste tranzitia de la ingrijirea pentru copii la cea catre adulti, dar adreseaza totodata si teme conexe problematicii cancerului precum: fertilitatea, implicarea civica, modele de bune practici in ingrijire si grupuri de suport pentru supravietuitori.

Concluziile acestei intalniri internationale a tinerilor supravietuitori de cancer vor fi centralizate in timp real de observatori si vor fi transmise ulterior catre forumuri si asociatii internationale care activeaza in domeniu, relateaza si Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal