Timis: Zeci de copii vindecati in Compartimentul de chirurgie cardiovasculara pediatrica

12/04/2023
Timis: Zeci de copii vindecati in Compartimentul de chirurgie cardiovasculara pediatrica

Timis: Zeci de copii vindecati in Compartimentul de chirurgie cardiovasculara pediatrica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/timis-zeci-de-copii-vindecati-in-compartimentul-de-chirurgie-cardiovasculara-pediatrica/

Primul an de activitate al Compartimentului de chirurgie cardiovasculara pentru copii din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timisoara a insemnat monitorizarea a 95 de copii, din care 48 au fost vindecati prin corectii chirurgicale, iar 12 prin corectarea defectelor cardiace, dupa ce li s-au aplicat proceduri interventionale.

“In aceasta perioada, 95 de copilasi cu varste cuprinse intre cinci luni si 16 ani, dispensarizati din punct de vedere cardiologic in cadrul Clinicii de Pediatrie Bega a Spitalului Judetean Timisoara si la Spitalul de Copii ‘Louis Turcanu’, au trecut pragul nostru. Dintre acestia, 48 au beneficiat de vindecare prin corectii chirurgicale si 12, prin corectarea defectelor cardiace prin proceduri interventionale. Lunar, prin parteneriatul cu Ministerul Sanatatii, echipa din San Donato Italia isi desfasoara activitatea la Timisoara, iar prin maestria profesorului Tammam Youssef, micutii primesc sansa la o viata normala si o reintegrare totala in societate. In ultima perioada au fost efectuate si operatii in afara misiunilor, la copii mai mari, doar cu echipa locala, sub coordonarea conf dr Horea Feier”, trasmite unitatea medicala intr-un comunicat de presa.

In martie 2022, o echipa locala, sub atenta coordonare a echipei conduse de profesor Tammam Youssef, printr-un acord incheiat intre Policlinica San Donato Italia si Ministerul Sanatatii din Romania, au vindecat cinci inimi ale unor copii, marcand un eveniment de importanta majora: dupa aproape 15 de ani de inactivitate in sfera chirurgiei pediatrice cardiace, Timisoara redevenea un punct important pe harta nationala a acestei specializari.

Echipa Compartimentului de chirurgie pediatrica a beneficiat si de oportunitatea oferita de Ministerul Sanatatii din Romania pentru colaborarea cu Policlinica San Donato din Milano in vederea formarii cadrelor medicale.

Etichete: chirurgie cardiovasculara pediatrica, IBCV Timisoara 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: