Tibichi: Vom face toate eforturile sa optimizam platforma informatica

27/10/2016

Tibichi: Vom face toate eforturile sa optimizam platforma informatica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tibichi-vom-face-toate-eforturile-sa-optimizam-platforma-informatica/

DECIZIE-SANATATE-2016Guvernul Romaniei a aprobat miercuri proiectele de modificare a Contractului-cadru pentru anii 2016-2017 (HG161/2016) si a Programelor Nationale de Sanatate pentru anii 2015-2016 (HG206/2015), propuse de Ministerul Sanatatii si CNAS, ce au ca scop crearea conditiilor legislative pentru permiterea relaxarii regimului de raportare si validare a serviciilor efectuate de furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate, in intervalul de timp de la aparitia unui incident informatic si pana la solutionarea acestuia.

Prin noile acte normative se instituie o solutie pentru perioadele de intrerupere a functionarii uneia din componentele Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), astfel incat activitatea furnizorilor de servicii medicale, dispozitive si medicamente si accesul asiguratilor la serviciile de sanatate sa nu fie perturbate.

Pentru perioada 10 – 13 octombrie a.c., in care sistemul cardului national de asigurari de sanatate a fost disfunctional, Presedintele CNAS urmeaza sa emita un ordin conform caruia serviciile medicale vor putea fi raportate si validate, in conditiile legii, pana la termenul de raportare a activitatii lunare stabilit prin contractul incheiat de furnizorul respectiv cu casa de asigurari de sanatate.

“Vom face toate eforturile sa optimizam platforma informatica, astfel incat serviciile medicale sa se raporteze si sa se valideze exclusiv online, aceasta modificare a cadrului normativ fiind doar pentru situatii exceptionale”,  a declarat Radu Gheorghe Tibichi, presedintele CNAS, potrivit unui comunicat de presa.

 

Citeste si Medicii de familie vor putea transmite documentele offline, in baza unui ordin al presedintelui CNAS

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. a.branzila says:

    Incidentul din 10 octombrie a blocat tokenul si,cu ocazia remedierilor,s-au sters toate serviciile din calculator. PIASul nu ne ajuta desi serviciile au fost validate zilnic. Cred ca sunt destui care finanteaza astfel din buzunarul propriu “economiile” realizate astfel de cnas.

  2. Niga Carmen says:

    De la teorie pana la practica e cale lunga.

  3. nacu alexandru says:

    bla bla, bla ,bla.carpeala tipic romaneasca.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19