Tibichi (CNAS): Informatizarea duce la eficienta

14/09/2016

Tibichi (CNAS): Informatizarea duce la eficienta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tibichi-cnas-informatizarea-duce-la-eficienta/

sistem-blocat-sanatatePotrivit conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ( CNAS), pana la sfarsitul anului se va realiza o cartografiere a serviciilor de sanatate.

De asemenea, se vorbeste de introducerea unor aplicatii noi pentru biletele de trimitere electronice, concediile medicale electronice sau registre de medicamente.

“Ministerul Sanatatii, CNAS, Scoala Nationala de Sanatate Publica si Institutul National de Sanatate Publica lucreaza la o cartografiere a serviciilor medicale si speram ca spre sfarsitul anului sa avem o imagine pe regiuni, cat mai clara, asupra necesarului de servicii medicale, necesarului de resurse umane si financiare in domeniu”, a afirmat Radu Tibichi, presedintele CNAS, citat de Agerpres.

Vizavi de informatizarea sistemului de sanatate, seful CNAS considera ca aceasta reprezinta “cheia de bolta” care a dus la eficientizarea banului public si reducerea fraudelor din sistem.

“Informatizarea duce la eficienta, control, este o piesa de baza in ceea ce urmeaza sa construim. (…) Dorim sa introducem aplicatii noi privind biletele de trimitere electronice, concediile medicale electronice, registre de medicamente. Aceasta notiune va fi introdusa in legislatia medicamentului, in perioada imediat urmatoare”, a mai precizat Radu Tibichi conform Agerpres.

In curand, CNAS va demara noi negocieri privind medicamentele pentru tratarea hepatitei C, a diabetului si pentru  afectiunile oncologice.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Popa Aurelia says:

    De ce nu se spune că informatizarea complica activitatea noastră,suntem nevoiți sa stăm la o rețetă și o ora , iar validarea unui serviciu poate și mai mult.Dacă sistemul informatic ar fi mai eficient,nu ar exista blocaje,mai ales vinerea și lunea,când se fac externari și internări.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid