Tetrazepamul a fost retras de pe piata

09/07/2013

Tetrazepamul a fost retras de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tetrazepamul-a-fost-retras-de-pe-piata/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataIn urma reactiilor adverse dermatologice severe semnalate in urma consumului de tetrazepam, acesta a fost retras de pe piata inca din luna iunie. Singurul produs care continea tetrazepam se numea Relaxam.

Sesizarea Agentiei Europene pentru Medicamente

Principala sesizare la adresa efectelor negative ale tetrazepamului a fost facuta de Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) in luna aprilie. Recomandarea facuta a avut in vedere suspendarea comercializarii medicamentelor care contin tetrazepam in toate tarile comunitare.

Sesizarea Agentiei Europene pentru Medicamente a venit in urma unui raport defavorabil emis de Comitetul pentru evaluarea riscului in materie de farmacovigilenta (PRAC).

In ce cazuri tetrazepamul era recomandat pacientului

Tetrazepamului, cunoscut si ca Myolastan, era recomandat pentru relaxarea muschilor si pentru durerile acute provocate de contracture, in special la gat si spate.

Efectele negative identificate ale tetrazepamul

Sindromul Stevens-Johnson, eritemul multiform, necroliza epidermica toxica, eruptive cutanata cu eozinofilie sunt printre principalele reactii in urma consumului tetrazepamului.

In Franta au fost facute primele sesizari ale cazurilor grave in urma consumului de tetrazepam, fapt care a determinat sesizarile oficiale impotriva tetrazepamului.

In Spania, Agentia pentru medicamente si produse sanitare a recomandat ca tratamentul cu tetrazepam sa nu depaseasca 7 zile pentru evitarea reactiilor grave din prima luna.

Agentia Europeana pentru Medicamente le recomanda pacientilor care aveau in tratamentul diverselor afectiuni tetrazepam sa consulte medicul pentru gasirea unei alternative medicale. Pacientilor li se recomanda sa nu intrerupa brusc tratamentul cu tetrazepam.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: