TESTIMONIAL | Formaremedicala.ro – un update necesar de informatii

19/05/2011

TESTIMONIAL | Formaremedicala.ro – un update necesar de informatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testimonial-formaremedicala-ro-%e2%80%93-un-update-necesar-de-informatii/

Dr. Remus Todea, medic primar de Medicina a Familiei (competenta in ecografie), ne-a raspuns la cateva intrebari legate de experienta educationala oferita de metoda e-learning, in general si de FormareMedicala.ro, in particular.

De unde ati aflat despre posibilitatea obtinerii creditelor EMC prin intermediul acestei plaforme online?

Am aflat despre aceasta platforma de e-learning special creata pentru medici din ziarul Medicului de Familie si din punctul meu de vedere este o initiativa laudabila, despre care merita sa vorbim.

Ce parere aveti despre metoda e-learning? O considerati o abordare utila de dezvoltare educationala.                                                                               

Este o metoda excelenta, foarte comoda, accesibila si poti veni in contact cu lideri de opinie de diferite specializari. Te asezi la calculator cand ai timp si dispozitia necesara, astfel incat informatiile sa se sedimenteze. Nu esti contra-cronometru, nu esti limitat de anumite intervale orare sau spatiale, alegi singur momentul cand esti pregatit sa investesti in pregatirea ta profesionala. In plus, nu ai cheltuieli de deplasare sau taxe de curs, ceea ce pentru multe persoane poate deveni un motiv foarte important de manifestare a interesului pentru cursurile EMC online.
 

Informatiile dobandite in cursul pe care l-ati absolvit v-au folosit ca punct de plecare in identificarea si rezolvarea unui caz clinic? Povestiti-ne pe scurt despre acesta.                                          

Nu pot spune  concret la ce caz mi-au folosit informatiile din cursurile de educatie medicala continua de e pe FormareMedicala.ro. Il consider mai degraba un  update de informatii bun si necesar, intrucat formarea profesionala continua si “conectarea” permanenta la tot ce e nou sunt vitale, obligatorii, pentru exercitarea acestei profesii.

Care sunt motivele pentru care ati ales sa urmati cursuri EMC la distanta?                                                    

Pe langa avantajele subliniate anterior, presupuse de e-learning si implicit si de FormareMedicala.ro, am incercat pur si simplu platforma pentru ca apartine Societatii de Medicina de Familie. Este un instrument foarte la indemana si faptul ca a fost lansat de SNMF este cea mai buna recomandare pe care un astfel de portal putea sa o primeasca. Pana la urma, obiectivul nostru comun este acela de a oferi pacientilor ingrijire de cea mai buna calitate.

Ce parere aveti despre cantitatea/calitatea informatiilor oferite de aceste cursuri EMC?                    

Atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ cursurile sunt foarte bune.

Cat de accesibila vi se pare aceasta platforma din punct de vedere al organizarii informatiilor si al navigarii prin lectii?                                                                                                                                                                          

Foarte accesibila, nu am intampinat niciun fel de problema la parcurgerea informatiilor din curs. Au o structura logica, navigarea prin lectii nu cred ca reprezinta pentru nimeni o provocare. M-am bucurat sa vad ca exista la finalul cursurilor si cate un studiu de caz, despre a carui utilitate nu cred ca trebuie sa mai mentionez.

 Cum ati prezenta colegilor dvs. aceasta platforma de educatie medicala online?

Recomand cu caldura tuturor colegilor mei sa urmeze cursurile online ale platformei FormareMedicala.ro, deoarece vorbim despre niste cursuri EMC bine concepute, cu informatii de ultima ora, venite de la nume importante din domeniu. Faptul ca sunt gratuite si usor de accesat reprezinta alte puncte forte.

Ce tematica v-ar interesa sa abordeze pe viitor cursurile din cadrul site-ului formaremedicala.ro

As fi interesat si de cursuri ce abordeaza tematici precum: osteoporoza, dispensarizarea bolnavilor cronici (inclusiv normative ale Ministerului Sanatatii), despre ultimele noutati in terapia HTA si in cardiopatia ischemica, precum si interpretarea EKG.

Ca absolvent al acestui curs EMC, ce recomandari aveti pentru organizatorii acestuia?

Sa fiti perseverenti. Recomand ca in colaborare cu specialisti de marca din diverse specializari sa se faca scurte rezumate ale ghidurilor, care sa ne fie transmise cu regularitate, eventual chiar contra cost, celor care doresc asta. Metoda este practicata in unele tari civilizate, unde societatile profesionale transmit aceste scurte rezumate societatilor de medicina de familie. Mai mult chiar, aceste materiale ar trebui sa fie prezente in toate cabinetele medicale si consultate atunci cand exista dubii de procedura.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: