Testari gratuite pentru cancerele de san si de col uterin destinate femeilor din mai multe judete

30/08/2023
Testari gratuite pentru cancerele de san si de col uterin destinate femeilor din mai multe judete

Testari gratuite pentru cancerele de san si de col uterin destinate femeilor din mai multe judete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testari-gratuite-pentru-cancerele-de-san-si-de-col-uterin-destinate-femeilor-din-mai-multe-judete/

Institutul Oncologic ‘Prof. Dr. Ion Chiricuta’ din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Judetean (CJ) Cluj, va derula noi activitati de testare gratuita pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului de san si a celui de col uterin.

“Unitatea mobila pentru realizarea mamografiilor gratuite va stationa la Cluj Arena in perioada 1-2 septembrie, respectiv 4-8 septembrie, in intervalul orar 08,00-19,00. Actiunile de testare mamografica se adreseaza femeilor care locuiesc in judetele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj si care au varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani. Programarile se efectueaza la numarul de telefon 0758.621.395, de luni pana vineri, intre orele 08,00 si 17,00”, se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.

De asemenea, testarile pentru cancerul de col uterin vor fi realizate in perioada 4-8 septembrie, intre orele 14,00-19,00. Programarile pot fi efectuate la numarul de telefon 0215.277.598.

“Avand in vedere succesul pe care l-au inregistrat activitatile de testare derulate la stadion in primavara acestui an, continuam sa sprijinim implementarea acestor proiecte, benefice pentru cetateni. Incurajam doamnele sa acorde prioritate sanatatii si sa profite de aceste facilitati, acordate in mod gratuit de catre specialisti”, a declarat presedintele CJ Cluj, Alin Tise, potrivit comunicatul de presa.

Pentru aceste testari sunt vizate femeile care au domiciliul in oricare dintre judetele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj, cu varsta cuprinsa intre 24 si 64 de ani (si care nu au efectuat deja acest test in cadrul proiectului).

Etichete: testari gratuite femei, testare cancerul de san, testare cancerul de col uterin

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: