Testare gratuita pentru SARS-CoV-2, la recomandarea medicilor de familie din Bacau

18/10/2021
Testare gratuita pentru SARS-CoV-2, la recomandarea medicilor de familie din Bacau

Testare gratuita pentru SARS-CoV-2, la recomandarea medicilor de familie din Bacau

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testare-gratuita-pentru-sars-cov-2-la-recomandarea-medicilor-de-familie/

Locuitorii municipiului Bacau se pot testa gratuit la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, la recomandarea medicului de familie, a anuntat primarul localitarii, Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

“Sanatatea bacauanilor este o componenta prioritara pentru mandatul meu de primar. In consecinta, am initiat acest proiect numit ‘OXIGEN pentru Bacau’ prin care ne vom implica direct in lupta cu virusul SARS-CoV-2, cu scopul de a degreva cat mai mult Spitalele si Serviciul de Ambulanta. Prima faza a proiectului consta in lansarea unui serviciu public de testare gratuita COVID-19, la recomandarea medicului de familie. Stiu ca unii dintre bacauani nu vor inca sa se vaccineze din diverse motive si stiu ca, in acelasi timp, exista intarzieri mari in testarea asigurata de catre alte institutii. Mai mult decat atat, costurile testarii necesare pentru obtinerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a bacauanilor. Din aceste motive am lansat acest program”, a transmis primarul municipiului Bacau, potrivit unui comunicat de presa.

Edilul a adaugat ca faza a doua a proiectului, care va include un sistem suport medical la domiciliu, va incepe in perioada imediat urmatoare.

Testarile se vor realiza incepand de luni – 18 octombrie, in intervalul orar 10,00 – 18,00.

Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectand ordinea programarilor din platforma online https://testaregratuita.municipiulbacau.ro/ si a normelor de protectie in vigoare la ora actuala.

Initiativa apartine Primariei municipiului Bacau, care, alaturi de Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau, Asociatia Medicilor de Familie Bacau, Directia de Sanatate Publica Bacau, Crucea Rosie Bacau, Directia de Asistenta Sociala si cu sprijinul material al unor firme si reprezentanti ai mediului asociativ privat, a demarat acest program pilot pentru a degreva unitatile UPU, ATI si Serviciul de Ambulanta.

Etichete: testare gratuita pentru depistarea SARS-CoV2, recomandare testare Covid-19 medici de familie, medici de familie bacau, testare covid-19  bacau

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: