Test RT-PCR pentru persoanele care vin din afara UE

06/12/2021
Test RT-PCR pentru persoanele care vin din afara UE

Test RT-PCR pentru persoanele care vin din afara UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-rt-pcr-pentru-persoanele-care-vin-din-afara-ue/

Romanii si alti cetateni din UE care vin din tari din afara Uniunii Europene vor trebui sa prezinte un test RT-PCR, obtinut cu cel mult 48 de ore inaintea calatoriei.

Potrivit ministrului Santatii, Alexandru Rafila, au fost discutate o serie de masuri, care urmeaza sa fie adoptate in perioada imediat urmatoare. Masurile vizeaza limitarea raspandirii variantei Omicron.

“Romanii si alti cetateni din UE care vin din tari terte, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obtinut cu cel mult 48 de ore inaintea calatoriei. Cei care nu sunt vaccinati vor intra in carantina timp de 10 zile. Cei care vin din alte tari, dar din spatiul UE, vor continua sa prezinte, ca si pana in prezent, certificatul verde, care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala in ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obtinut cu cel mult 72 de ore inaintea calatoriei. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala in ultimele sase luni, care calatoresc din alte state membre UE aflate in zona rosie, urmeaza sa fie carantinate timp de 10 zile. Daca persoanele nevaccinate si care nu au trecut prin boala nu prezinta un test RT-PCR, realizat cu 72 de ore inaintea calatoriei, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

El a adaugat ca, in cazul copiilor, probabil se va aplica acceasi masura ca in Uniunea Europeana, testul PCR nefiind solicitat copiilor sub 12 ani.

De asemenea, potrivit sefului DSU, Raed Arafat, prin noile masuri propuse, efectuarea testului dupa opt zile de carantina este eliminata.

Noile masuri urmeaza sa fie discutate in Coalitie, iar procedura va fi aprobata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Etichete: teste RT-PCR, test covid intrarea in tara, test covid calatorie, test covid copii

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: