Test rapid pentru detectarea Covid-19 de facut acasa, autorizat de FDA

20/11/2020

Test rapid pentru detectarea Covid-19 de facut acasa, autorizat de FDA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/test-rapid-pentru-detectarea-covid-19-de-facut-acasa-autorizat-de-fda/

In Statele Unite ale Americii s-a autorizat de urgenta un test rapid de utilizare individuala pentru detectarea COVID-19 si care furnizeaza rezultatul in 30 de minute, relateaza AFP si Reuters.

Autoritatea Americana a Medicamentului (FDA) a dat unda verde acestui test care poate fi utilizat pe cale nazala de persoane cu varste de peste 14 ani, in cazul unei suspiciuni de contaminare cu coronavirus, scrie si Agerpres.

Testul, produs de compania Lucira Health si care este disponibil prin prescriptie de la medic, furnizeaza rezultatul in 30 de minute.

“FDA a autorizat primul test pentru COVID-19 pe care ti-l poti face singur si care ofera rezultate la domiciliu. Este un progres important care subliniaza angajamentul nostru in extinderea accesului la teste”, a declarat directorul FDA, Stephen Hahn, potrivit surselor citate.

Autorizarea de urgenta este o autorizare temporara, acordata sub anumite conditii de FDA pentru a raspunde la o situatie de urgenta, asa cum este o pandemie. Ea poate fi revocata sau modificata daca mai tarziu apar date noi despre eficienta sau riscuri.

Etichete: test rapid covid, test rapid covid pentru acasa, test coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: