Termenul de administrare pentru doza booster va fi redus la patru luni

14/01/2022

Termenul de administrare pentru doza booster va fi redus la patru luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/termenul-de-administrare-pentru-doza-booster-va-fi-redus-la-patru-luni/

Medicul Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, a anuntat devansarea termenului de administrare a dozei de booster de la sase la patru luni pentru toate tipurile de vaccinuri efectuate in Romania, in prezent.

“Toate persoanele care au cel putin patru luni de la prima schema de vaccinare completa pot sa mearga sa efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare in momentul de fata, pentru ca datele stiintifice ne arata o protectie sporita, o refacere – daca vreti – a eficientei vaccinurilor fata de infectia cu varianta Omicron. De ce s-a ales acest prag de patru luni? Ne-am uitat la ce se intampla in celelalte tari europene. Majoritatea au ales doua praguri: de trei luni sau de patru luni. Am decis sa optam pentru pragul de patru luni, pentru ca datele stiintifice ne arata ca protectia fata de varianta Omicron incepe sa scada destul de mult dupa cea de-a patra luna de la prima schema de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

El a recomandat persoanelor vulnerabile si celor cu afectiuni cronice sa faca aceasta doza de booster, deoarece datele indica o protectie suplimentara fata de formele grave care necesita spitalizare si fata de riscul de deces. Modificarea va intra in vigoare in scurt timp.

“Aceasta modificare va fi disponibila incepand de luni, 17 ianuarie. Practic, de luni, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schema de vaccinare se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster, incluzand aici toate persoanele de peste 12 ani”, a mai precizat medicul militar.

Etichete: doza booster, termen doza booster, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: