Terapiile biologice – o necesitate pentru pacientii romani

06/12/2013

Terapiile biologice – o necesitate pentru pacientii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapiile-biologice-o-necesitate-pentru-pacientii-romani/

parkinson1Terapiile biologice se folosesc cel mai frecvent in cancer, reumatologie, hematologie si endocrinologie. In urmatorii doi ani, numarul pacientilor care beneficiaza de terapii biologic ar trebui sa se dubleze, conform declaratiilor dr. Florian Berghea, medic primar reumatologie.

Terapiile biologice mai costisitoare dar mai eficiente

Chiar daca terapiile biologice implica in general costuri mai mari decat tratamentele non – biologice, dr. Florian Berghea considera ca efectul lor in tratament este mult mai mare.

Aproximativ 80% dintre dosare au primit aprobarea de rambursare

In pofida costurilor ridicate ale terapiilor biologice, aproximativ 80% dintre dosarele care au fost depuse pentru rambursare au fost aprobate.

“Pe de alta parte, la nivelul ministerului s-a creat o atmosfera prielnica evaluarilor economice si s-a spus: haideti sa incercam odata pentru totdeauna sa vedem economic care dintre aceste produse pe care dumneavoastra le propuneti pentru rambursare ar trebui rambursate si care nu”, a precizat dr. Florian Berghea.

Medicul a mai precizat ca preturile terapiilor biologice poate sa fie si de 50 de ori mai mare decat al produselor non-biologice.

Cu toate acestea, “dublarea numarului de pacienti care primesc terapie biologica in urmatorul an sau in urmatorii doi e minimum minimorum ce ar trebui sa se intample ca impactul in lumea medicala sa se simta”, a adaugat dr. Florian Berghea.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. milea daniela says:

    Am un cancer de san recidivat.Am urmat tratamentul recomandat: radioterapie si chimioterapie dar incomplet, fiind nevoita sa-l intrerup din cauza efectelor secundare. In concluzie tratamentul nu a dat rezultat, nodulii continuand sa se dezvolte in continuare.
    Unde ma pot adresa pentru a urma o terapie biologica sau unde ma pot interesa despre o astfel de terapie? Astfel de terapii se fac si la noi in tara? Daca ma puteti ajuta va rog sa-mi comunicati pe e-mail. Va multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private