Terapia durerii prin epiduroscopie

14/02/2013

Terapia durerii prin epiduroscopie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapia-durerii-prin-epiduroscopie/

poza terapia durerii prin epiduroscopieEpiduroscopia  – endoscopia canalului spinal – este o interventie endoscopica moderna si eficienta, utilizata in diagnosticarea si managementul durerii.

Epiduroscopia este folosita atat cu rol de metoda de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei in timp real, cat si drept optiune de tratament, permitand tratamentul patologiei existente prin ablatie cu laser.

Pentru prima data in Romania va fi folosita  epiduroscopia ca mijloc de tratament pentru pacientii cu diverse afectiuni spinale.

Intervnetia va fi facuta de Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic specialist Anestezie si Terapie Intensiva si Terapia Durerii, pe cinci  pacienti diagnosticati cu hernii de disc, discopatii lombare si sindrom post-laminectomie dupa multiple operatii pe coloana.

Epiduroscopia deschide noi cai de tratare a pacientilor si, folosita incipient, poate controla durerea inainte de instalarea cronicizarii. Epiduroscopia poate fi folosita in tratamentul herniilor de disc, al discopatiilor lombare, al cicatricilor post-operatorii lombare etc”, a declarat Dr.  Ovidiu Nicolae Palea.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

33% acoperire vaccinala anti-Covid, in Romania

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical