Stiri medicale

Terapia durerii prin epiduroscopie

Data ultimei actualizari: 14/02/2013

poza terapia durerii prin epiduroscopieEpiduroscopia  – endoscopia canalului spinal – este o interventie endoscopica moderna si eficienta, utilizata in diagnosticarea si managementul durerii.

Epiduroscopia este folosita atat cu rol de metoda de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei in timp real, cat si drept optiune de tratament, permitand tratamentul patologiei existente prin ablatie cu laser.

Pentru prima data in Romania va fi folosita  epiduroscopia ca mijloc de tratament pentru pacientii cu diverse afectiuni spinale.

Intervnetia va fi facuta de Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic specialist Anestezie si Terapie Intensiva si Terapia Durerii, pe cinci  pacienti diagnosticati cu hernii de disc, discopatii lombare si sindrom post-laminectomie dupa multiple operatii pe coloana.

Epiduroscopia deschide noi cai de tratare a pacientilor si, folosita incipient, poate controla durerea inainte de instalarea cronicizarii. Epiduroscopia poate fi folosita in tratamentul herniilor de disc, al discopatiilor lombare, al cicatricilor post-operatorii lombare etc”, a declarat Dr.  Ovidiu Nicolae Palea.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.