Terapia de substitutie hormonala – workshop pentru medici de familie si endocrinologi

30/05/2019

Terapia de substitutie hormonala – workshop pentru medici de familie si endocrinologi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapia-de-substitutie-hormonala-workshop-pentru-medici-de-familie-si-endocrinologi/

Asociatia ACCEPT invita medicii de familie si medicii endocrinologi la un atelier pe tema tranzitiei medicale realizate prin terapie de substitutie hormonala.

Potrivit unui comunicat, atelierul este prezentat de Patrick Braila, activist pentru drepurile persoanelor transgender si Co-Presedinte al Asociatiei ACCEPT, si Adriana Gogoi, medic specialist endocrinolog.

Printre temele ce se vor discuta in cadrul atelierului se numara si situatia actuala a comunitatii transgender din Romania in ceea ce priveste accesul la servicii medicale aferente tranzitiei.

Asociatia ACCEPT estimeaza ca in Romania exista minim 60 000 de persoane transgender, ale caror nevoi sunt adresate de sistemul medical in mica masura.

In consecinta, Adriana Gogoi, medic specialist endocrinolog care sutine un numar important de persoane transgender in realizarea terapiei de substitutie hormonala, va prezenta pasii concreti ai tratamentului.

De asemenea, se vor adresa si considerentele etice care fac parte din relationarea dintre doctor si pacient, precum respectarea principiului autodeterminarii pentru persoane transgender, depatologizarea identitatii de gen transgender, asigurarea confidentialitatii si asigurarea consimtamantului avizat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

In prezent, numeroase persoane transgender au dificultati majore in identificarea unor medici specialisti informati pe tema tranzitiei medicale, se mai arata in comunicatul citat.

Tranzitia medicala reprezinta ansamblul acelor proceduri care ajuta corpul unei persoane transgender sa se apropie de expresia de gen dorita. In realizarea tranzitiei medicale se folosesc: terapia cu hormoni, interventii chirurgicale feminizate sau masculinizante, terapie pentru voce, etc.

Acest eveniment are loc luni, 3 iunie, ora 19:00 la Centrul Ceh, Str. Ion Ghica nr. 11, Bucuresti.

Mai multe detalii despre atelier AICI.  

Etichete: evenimente medici de familie, evenimente medici endocrinologi, evenimente medicale, terapie de substitutie hormonala

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun