Tehnicienii radiologi de la SCJU Cluj au protestat din nou

04/06/2018

Tehnicienii radiologi de la SCJU Cluj au protestat din nou

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tehnicienii-radiologi-de-la-scju-cluj-au-protestat-din-nou/


Tehnicienii radiologi din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Cluj-Napoca au protestat din nou, luni, 4 mai. Ei si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca salariile lor nu au fost marite, la fel ca in cazul asistentilor medicali.

Peste 20 de tehnicieni radiologi si moase s-au strans, luni dimineata, in fata cladirii SCJU, pentru a protesta, iar ulterior au avut o intalnire cu conducerea spitalului, relateaza Agerpres.

Reprezentantii tehnicienilor sustin ca, in urma protestelor care au avut loc in ultimele saptamani, Ministerul Sanatatii a trimis catre DSP Cluj un document in care se arata ca aceasta categorie profesionala se incadreaza in cea a asistentilor licentiati.

“Avem codurile COR, ne incadram. Am intrat la conducerea spitalului, unde ni s-a spus ca vom primi un raspuns, luni sau marti. Ni s-a spus sa le aratam unde scrie in adresa ministerului ca tehnicienii radiologi si moasele sunt asimilati cu asistentii”, a spus Marcela Nemes, technician readiolog, potrivit sursei mentionate.

Aceasta a explicat ca protestul de luni are ca scop determinarea conducerii spitalului sa aplice prevederile Legii salarizarii si in cazul lor.

‘Facem apel la ministrul Sorina Pintea sa faca precizarile necesare pentru managerul Petru Susca, singurul din tara care nu intelege. Sa emita un ordin special pentru el’, a spus Nemes.

Reprezentantii protestatarilor sustin ca iau in calcul inclusiv demisia in bloc a 55 de radiologi si a 20 de moase, in cazul in care problema nu se rezolva.

In sprijinul celor care au protestat a venit si vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatior, Emanuel Ungureanu, care cere conducerii SCJU si ministrului Sanatatii rezolvarea situatiei.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: