“Taxa clawback se va micsora”

26/05/2015

“Taxa clawback se va micsora”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/taxa-clawback-se-va-micsora/

pastile-ARPIM-COLORATEConform presedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, taxa clawback va scadea odata si proportional cu scaderea preturilor la medicamente.

“Odata cu scaderea preturilor cu siguranta taxa clawback va scadea si va scadea proportional cu scaderea preturilor. Probabil ca va ajunge undeva pe la 5%, nu cred ca mai mult. Vom vedea. Atat timp cat preturile scad, scade si taxa clawback. Speram ca lucrurile sa fie asa cum le previzionam noi”, a afirmat seful CNAS.

El a mai spus ca disparitia de pe piata a unor medicamente este un proces continuu, in balans cu aparitia altor medicamente noi.

“Tot timpul intra un medicament, iese un medicament. Este un proces continuu, eu nu cred ca vor disparea medicamentele asa, trei sferturi din lista, in niciun caz. Noile preturi de referinta vor fi publicate repede. Din momentul publicarii, CNAS ii trebuie aproximativ doua saptamani sa calculeze toate preturile de referinta pe clustere, avem sanse mai devreme de 1 iulie”, a mai afirmat presedintele CNAS, conform Agerpres.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara