Tataru: Vom evalua spitalele de pediatrie in eventualitatea cresterii numarului de cazuri odata cu deschiderea scolilor

28/08/2020

Tataru: Vom evalua spitalele de pediatrie in eventualitatea cresterii numarului de cazuri odata cu deschiderea scolilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-vom-evalua-spitalele-de-pediatrie-in-eventualitatea-cresterii-numarului-de-cazuri-odata-cu-deschiderea-scolilor/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat, in contextul deschiderii noului an scolar, ca se va face o evaluare a capacitatii spitalelor de pediatrie din tara, pentru a se cunoaste capacitatea acestora de a trata copiii diagnosticati cu Covid-19.

Vizavi de reluarea activitatii scolilor, precum si a restaurantelor si institutiilor de cultura, demnitarul a subliniat ca este de asteptat ca numarul cazurilor de Covid-19 sa creasca in urmatoarea perioada.

Continut educational:

“Urmeaza o luna septembrie, o luna cu mai multi factori care pot duce la o crestere a numarului de cazuri, in consecinta a cresterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultima zi inainte de reluarea activitatii in unitatile de deservire cu capacitate inchisa, teatre, cinematografe, tocmai in acest context evaluam capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuala crestere. Repet ce spunem in ultima perioada, aceasta pandemie nu se transeaza in spitale, se transeaza in prespital, acolo unde trebuie avuta grija sa respectam acele precautii pentru a avea o transmitere comunitara scazuta si implicit un numar mic de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili sa adaptam numarul de paturi, terapii intensive, unitati modulare, dar sa nu fortam aceasta limita pentru a nu colmata sistemul medical (…) In urmatoarea perioada vom evalua si spitalele de pediatrie pentru a putea avea si capacitatea lor in eventualitatea cresterii numarului de cazuri odata cu deschiderea scolilor”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Etichete: spitale pediatrie covid, cazuri covid copii, inceperea scolii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: