Tataru, despre testarea Covid din Capitala: Nu este un studiu pe care noi sa il luam in considerare

11/06/2020

Tataru, despre testarea Covid din Capitala: Nu este un studiu pe care noi sa il luam in considerare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-testarea-covid-din-capitala-nu-este-un-studiu-pe-care-noi-sa-il-luam-in-considerare/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, sune ca testarea din Bucuresti cu privire la depistarea de anticorpi COVID-19 nu este un studiu de referinta care sa fie luat in considerare.

“Nu face parte din studiu. Am inteles ca Institutul Bals a cerut INSP un schelet de studiu sau un esantion de pacienti pentru a desfasura acest studiu la nivelul Bucurestiului. INSP a recomandat un esantion de 3.800 de persoane, am inteles ca se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinta sau stiintific pe care noi sa il luam in considerare”, a declarat Tataru la Digi 24, citat si de Agerpres.

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat demararea programului ‘Sunt imun la COVID‘, care se va desfasura la Arena Nationala.

Potrivit PMB, persoanele testate in cadrul acestui program, in mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei selectati prin metoda esantionarii intr-un numar proportional cu marimea sectorului in care locuiesc. Rezultatele se vor regasi, la final, in studiul realizat de Institutul de Boli Infectioase ‘Prof. Dr. Matei Bals’.

Etichete: testare covid bucuresti, testare anticorpi covid, studiu covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: