Tataru, despre cei care contesta pandemia: Nu inteleg si nu voi intelege aceasta atitudine

26/06/2020
Tataru, despre cei care contesta pandemia: Nu inteleg si nu voi intelege aceasta atitudine

Tataru, despre cei care contesta pandemia: Nu inteleg si nu voi intelege aceasta atitudine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-despre-cei-care-contesta-pandemia-nu-inteleg-si-nu-voi-intelege-aceasta-atitudine/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca cei care contesta ce s-a intamplat in ultimele patru luni ar trebui sa retracteze si sa isi schimbe atitudinea, el adaugand ca daca ‘peste 1.500 de decese, pentru 24.000 de infectari, peste 3.200 de cadre medicale infectate merita aceasta atitudine, inseamna ca nu am inteles nimic din perioada prin care am trecut’.

“Numarul cazurilor de joi nu este neaparat ingrijorator, cat momentul in care cei care contesta ce s-a intamplat in aceste zile sau ce s-a intamplat in ultimele patru luni ar trebui sa retracteze si sa isi schimbe putin atitudinea. Avem 460 de cazuri, cum n-am mai avut din aprilie. Avem 12.550 de teste facute, dar avem 460 de cazuri noi. Avem o perioada de doua saptamani in care tot crestem ca si numar de cazuri, sunt cazuri asumate in contextul in care am dat masuri de relaxare, in care am avut weekend-uri prelungite, dar totusi, ramane de neinteles aceasta atitudine si pacat ca este si la nivel inalt, de non-combat, relativ dupa o bagatelizare, imi permit sa o spun inca o data, a tot ce a fost in aceste 4 luni. Daca peste 1.500 de decese, pentru 24.000 de infectari, peste 3.200 de cadre medicale infectate merita aceasta atitudine, inseamna ca nu am inteles nimic din perioada prin care am trecut. Daca dupa 30 de ani am stat in case doua luni de zile, ne-am uitat speriati la televizoare si nu neaparat la noi, ci si la alte tari, inseamna ca am avut o rabdare si o colaborare de fier. De aceea nu inteleg si nu voi intelege aceasta atitudine. Vrem sa fim influenceri, sa fim formatori de opinie, haideti sa cautam altceva”, a declarat Tataru, citat de Agerpres.

El a adaugat ca orice masura de relaxare va fi luata in functie de involutia cazurilor de COVID-19 inregistrate, subliniind ca ‘iresponsabilitatea unora face ca aceste momente sa fie prelungite si dificile’.

De asemenea, el a precizat ca transmiterea comunitara este vinovata de aceasta crestere a cazurilor, dar evolutia noului coronavirus tine foarte mult si de respectarea regulilor de baza.

Etichete: pandemie coronavirus, cazuri covid, epidemiei romania, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: