Tataru: Cu o evolutie favorabila in urmatoarele doua saptamani, ne putem gandim la alte masuri de relaxare

16/06/2020

Tataru: Cu o evolutie favorabila in urmatoarele doua saptamani, ne putem gandim la alte masuri de relaxare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-cu-o-evolutie-favorabila-in-urmatoarele-doua-saptamani-ne-putem-gandim-la-alte-masuri-de-relaxare/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca odata cu a treia relaxare a restrictiilor de prevenire a raspandirii COVID-19, este de asteptat o crestere a cazurilor inregistrate, insa se spera ca aceasta nu va fi exponentiala.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“Putem vorbi de cazuri noi aparute intr-o comunitate, pe transmitere comunitara. Sunt diversi agenti economici care si-au testat angajatii odata cu reluarea lucrului si atunci s-au gasit multi pozitivi, ca atare a crescut si numarul de internari in judetul Brasov. (…) Daca gestionam un numar de cazuri sub 200, uneori au fost si sub 150, de cinci zile am avut 196 de cazuri, 237, 222, 275, 320 ieri. Am gestionat si doua weekenduri prelungite, am gestionat si doua perioade cu masuri de relaxare, astazi este o a treia zi cand dam masuri de relaxare – va creste in urmatoarea perioada numarul de cazuri, sper ca nu exponential, ci doar progresiv, in masura in care aceste masuri de relaxare sunt apreciate pozitiv si in concordanta cu regulile pe care le-am impus. (…) In masura in care vom avea respectarea precautiilor distantarii sociale si a celor noi pe care le-am impus, vom avea o crestere progresiva, dar gestionabila de catre noi. In masura in care avem o evolutie favorabila in urmatoarele doua saptamani, putem gestiona sa ne gandim si la alte masuri de relaxare, dupa 1 iulie. Asta inseamna o crestere mica a numarului de cazuri de la o zi la alta, adica 50, nu mai mult, si sa le putem gestiona alternativ, urmand ca dupa aceste doua saptamani sa avem o constanta a numarului de cazuri noi, chiar scadere”, a afirmat ministrul Tataru, intr-o declaratie la postul tv Antena 3, citat si de Agerpres.

Potrivit ministrului Sanatatii, in tara cinci centre de testare functioneaza, in acest moment, la capacitate maxima, insa functionale la nivelul tarii sunt in total 99 de puncte de testare, cu o capacitate cumulata de 15.500 de teste pe zi.

Etichete: evolutie cazuri covid, epidemie coronavirus romania, masuri de relaxare, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19