Tataru, catre studentii medicinisti: Va asteapta un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii

01/10/2020

Tataru, catre studentii medicinisti: Va asteapta un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-catre-studentii-medicinisti-va-asteapta-un-drum-frumos-care-presupune-de-multe-ori-sacrificii/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a transmis un mesaj studentilor medicinisti cu ocazia inceperii noului anului universitar.

“Va asteapta un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii si timp departe de familie, in care efortul sustinut, ambitia si pasiunea reprezinta cheia succesului, dar care in final aduce satisfactia profesionala pe masura.
Asa cum la 1855, medicul Carol Davila a inceput construirea, din aproape in aproape, a unui sistem medical pe care l-a implementat cu succes in serviciul sanitar militar si civil, am incredere ca generatiile voastre veti avea puterea si cunostintele pentru a schimba si reconstrui sistemul medical romanesc aducandu-l la standardul pe care si noi il dorim. Alaturi de educatie, sanatatea unui popor reprezinta pilonul de dezvoltare si prosperitate si, chiar daca parcurgem una dintre cele mai mari provocari sanitare la nivel global, unul dintre obiectivele mandatului meu il reprezenta regandirea sistemului sanitar romanesc si transformarea lui intr-unul european.”, scrie in mesajul ministrului Nelu Tataru.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Cancerul de san

Demnitarul a urat succes tinerilor care au optat sa urmeze cursurile universitatilor de medicina si farmacie si i-a felicitat pentru ca au ales “una dintre cele mai vechi si nobile profesii practicata inca din antichitate”.

“Imi doresc ca studentii de astazi sa practice medicina in Romania, si sa beneficieze de conditiile necesare pentru a face performanta in beneficiul pacientilor nostri.”, a mai adaugat ministrul.

In mesajul sau, Tataru a multumit si profesorilor care calauzesc pasii viitorilor medici.

Etichete: an universitar 2020-2021, studenti medicina, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun