Tataru: Autoritatile s-au adaptat la transmiterea comunitara, dar pandemia nu s-a terminat

21/05/2021
Tataru: Autoritatile s-au adaptat la transmiterea comunitara, dar pandemia nu s-a terminat

Tataru: Autoritatile s-au adaptat la transmiterea comunitara, dar pandemia nu s-a terminat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-autoritatile-s-au-adaptat-la-transmiterea-comunitara-dar-asta-nu-inseamna-ca-pandemia-s-a-terminat/

Presedintele Comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, Nelu Tataru, a atras atentia ca pandemia nu s-a terminat.

“Pana nu avem o imunizare de 60 – 70% exista un pericol si atunci odata cu relaxarile… Trebuie sa ne aducem aminte ca si anul trecut, din 15 mai, am avut o perioada de relaxare si a venit un val doi. Deschisesem si scolile la 15 septembrie si am fost nevoiti ca la 1 octombrie sa inchidem scolile. (…) In prezent, autoritatile s-au adaptat la transmiterea comunitara si la evolutia pandemiei pe sfarsit de val trei, dar asta nu inseamna ca am terminat aceasta pandemie”, a declarat Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Intrebat daca este posibil un nou val al pandemiei de COVID-19 in luna octombrie, la fel ca anul trecut, fostul ministru al Sanatatii a subliniat ca putem spera la un “val” usor daca populatia se vaccineaza.

“Spuneam la inceputul acestei pandemii ca o pandemie dureaza un an jumatate, doi si are trei, patru valuri. Valurile acestea depind de cooperarea si colaborarea noastra. In masura in care vom avea o imunizare de 50 – 60%, vom putea spera intr-un val usor”, a mai adaugat Nelu Tataru potrivit sursei citate.

De asemenea, fostul ministrunal Sanatatii a mai precizat masca trebuie purtata in continuare in zonele aglomerate.

Etichete: pandemie romania, val infectari pandemie, vaccinare anti-covid, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: