Tataru: Autoritatile locale trebuie sa explice de ce mastile pentru persoanele defavorizate nu au mai ajuns

20/05/2021

Tataru: Autoritatile locale trebuie sa explice de ce mastile pentru persoanele defavorizate nu au mai ajuns

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-autoritatile-locale-trebuie-sa-explice-de-ce-mastile-pentru-persoanele-defavorizate-nu-au-mai-ajuns/

Autoritatile locale trebuie sa raspunda in legatura cu 11 milioane de masti achizitionate in perioada starii de urgenta pentru persoanele defavorizate si care nu au fost distribuite si stau in depozite, spune fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, in prezent presedintele Comisiei pentru sanatate.

Deputatul a spus ca mastile au fost achizitionate in baza unei ordonante de urgenta pentru perioada starii de urgenta, iar firmele participante la licitatie s-au contestat timp de aproape trei luni.

El a subliniat ca autoritatile locale sunt cele care trebuiau sa distribuie mastile.

“Aceste masti au ajuns la autoritatile locale, autoritatile locale sunt cele care le virau catre persoanele defavorizate. (…) Nu am aceste informatii ca au fost solicitate prea multe masti. Ministerul Sanatatii a facut achizitia de numarul de masti care a fost solicitat. (…) Noi le-am dat autoritatilor locale, autoritatile locale sunt cele care le distribuie catre cetateni”, a declarat fostul ministru, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

El a adaugat ca va face un amendament la ordonanta, astfel incat mastile sa poata fi distribuite in perioada starii de alerta.

“Noi am intors acest proiect in comisie, sa putem face un amendament, sa le putem distribui si pe perioada situatiei de alerta”, a mai explicat Tataru potrivit sursei citate.

Intrebat cine este responsabil de faptul ca 11 milioane de masti care ar fi trebuit sa ajunga la persoane defavorizate au stat pe stoc la autoritatile locale, deputatul a subliniat:

“Nu vreau sa spun ca ar fi cineva responsabil cu ce s-a intamplat. Va fi responsabil de ce se intampla de acum inainte, daca aceste masti nu vor ajunge la persoane defavorizate. (…) Cred ca autoritatea locala trebuie sa dea aceste explicatii: de ce nu a ajuns la cei la care ar fi trebuit sa ajunga?”.

Etichete: masti pentru persoanele defavorizate, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august