Tataru: 2020 reprezinta, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea serviciului de ambulanta

28/07/2020

Tataru: 2020 reprezinta, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea serviciului de ambulanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/tataru-2020-reprezinta-probabil-unul-dintre-cei-mai-dificili-ani-de-la-infiintarea-serviciului-de-ambulanta/

Se implinesc 114 ani de cand profesorul Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor», a infiintat la 28 iulie 1906 «Societatea de Salvare din Bucuresti» si, odata cu ea, prima statie de Salvare din Romania.

Anual, la data de 28 iulie, in Romania se marcheaza Ziua Nationala a Ambulantei.

“2020 reprezinta, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la infiintarea serviciului de ambulanta si pana in prezent. In aceasta perioada, sistemele medicale din intreaga lume trebuie sa faca fata unei situatii fara precedent, in care este mobilizata intreaga resursa existenta. Va multumesc pentru efortul dumeavoastra depus pentru asigurarea unui raspuns adecvat la cea mai importanta provocare de sanatate publica de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul corornavirus.”, transmite Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, in mesajul sau dat publicitatii cu aceasta ocazie,

Demnitarul mai spune ca munca in urgenta este extrem de dificila, iar cea in urgenta prespitaliceasca una foarte grea, contra cronometru, in care fiecare greseala sau intarziere poate sa insemne diminuarea sanselor la supravietuire.

“Vreau sa va asigur ca in mine veti avea un sustinator si un partener de dialog. Este nevoie de unitate si eficienta in acest domeniu de activitate si cred ca putem sa indeplinim aceste deziderate. Numai impreuna, uniti, vom putea sa slujim interesele pacientilor nostri.”, a mai precizat Nelu Tataru.

Etichete: ziua nationala a ambulantei, serviciul de ambulanta, urgentisti, personal medical ambulanta, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara