Sute de parinti din Oltenia refuza in continuare vaccinarea copiilor

15/09/2017

Sute de parinti din Oltenia refuza in continuare vaccinarea copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-parinti-din-oltenia-refuza-vaccinarea-copiilor/

In zona Olteniei, numarul copiilor vaccinati a crescut in ultimul timp, dar chiar si asa, cateva sute parintii inca refuza vaccinarea.

In aceasta parte a tarii exista in continuare copii care nu au fost imunizati impotriva rujeolei, boala care a dus la zeci de decese in tara. Numai in Dolj, in ultimul timp, parintii a peste 140 de copii au refuzat vaccinarea micutilor, dupa cum arata ultimele date furnizate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj.

“Au fost catagrafiati (inventariati-n.r.) in luna august 1.918 copii, dintre care au fost vaccinati 1.463. In judet, medicii s-au confruntat si cu 78 de refuzuri, iar 555 de copii nu au fost gasiti la domiciliu, majoritatea fiind plecati in strainatate. 33 de copii au avut contraindicatie la vaccinare din diverse motive. 1.157 de copii au ramas nevaccinati in trecut si in cazul acestora medicii a trebuit sa faca recuperare. Dintre acestia, 995 au fost vaccinati, 62 au refuzat vaccinarea, iar 331 sunt plecati in strainatate”, spune dr. Stefan Popescu, purtator de cuvant in cadrul DSP Dolj, potrivit Gazeta de Sud.

Rata de vaccinare pentru prima doza de vaccin ROR, care se face intre 9 si 11 luni, in Dolj este de 81,71%, iar pentru a doua doza de vaccinare, care se face dupa ce copilul implineste cinci ani, rata de vaccinare este de 79,72%.
Si in Mehedinti, in jur de 200 de copii nu au fost vaccinati impotriva rujeolei pentru ca parintii au refuzat.

Din cei 2.594 de copii care au fost catagrafiati in luna august, doar 783 au fost vaccinati.

“Multi dintre acestia nu au fost gasiti la domiciliu, peste 90% dintre ei sunt plecati in strainatate. In total, in jur de 200 de copii nu au fost vaccinati pentru ca parintii au refuzat. Cele mai multe refuzuri au aparut la copiii care au peste cinci ani si care ar trebui sa faca a doua doza de vaccin ROR”, declara reprezentantii DSP Mehedinti, conform sursei mentionate.

In Gorj,  in luna august, numarul copiilor vaccinati impotriva rujeolei a crescut cu 400 in comparatie cu luna iulie.
 „In august, 1.215 copii au fost vaccinati cu vaccinul ROR. In comparatie cu luna precedenta au fost vaccinati cu 400 de copii mai mult, mai exact in luna iulie in Gorj au fost imunizati 838 de copii. Colegii mei au mers in zonele in care rata de vaccinare este mai scazuta, au discutat cu parintii, cu medicii de familie, au colaborat cu asistentii comunitari si astfel am reusit sa crestem rata de vaccinare si sa constientizam populatia asupra beneficiilor vaccinarii. Nu am avut refuzuri la vaccinare in ultimul timp“, sustine si directorul DSP Gorj, citata de GDS.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: