Sute de pacienti, un singur medic

26/04/2016

Sute de pacienti, un singur medic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sute-de-pacienti-un-singur-medic/

doctor-spitalPentru bolnavii de cancer din Drobeta – Turnu Severin, situatia este mai mult decat disperata. La spitalul judetean exista un singur medic oncolog si un hematolog cu jumatate de norma, care consulta consulta lunar peste 400 de bolnavi.

Sectia de oncologie de aici nu mai are medici de 3 ani, iar conducerea spitalului spune nu vine niciun specialist la concursurile pe care le organizeaza.

“Pentru mine ca pacient, sus e Dumnezeu, iar al doilea e domnul doctor, datorita dumnealui traim. Tot timpul si-l petrece in spital, chiar si sambata si duminica dumnealui e aici”, spune unul dintre sutele de pacienti ai medicului, conform Digi24.

Cei mai multi pacienti inteleg ca trebuie sa stea la coada si ore in sir pentru a fi consultati de sigurul medic oncolog al spitalului.

Bolnavii inteleg ca trebuie sa astepte ore in sir ca sa fie consultati de singurul oncolog din spital: „Foarte greu, nu poate sa faca fata, de dimineata pana seara, dansul pleaca in jur de 6 de la serviciu.Nu stiu cum face fata, dar e o munca foarte grea pentru el, si sambata vine. Eu ma intreb, ca sunt de 3 ani la dansul, cum rezista?”, mai spus un pacient, citat de Digi24.

La acest spital nu lipsesc doar medicii, ci si asistentele.

“Lucram ture, toate turele de a treia, incercam sa il ajutam, orice ar fi, cu foi, cu tratament cu pacienti, dar nu avem personal nici auxiliar, nici cadre medicale, nici brancardieri. Programul nostru este de 8 ore de munca si de multe ori depasesc 8 ore”, spune si Vera Vrajtoru, asistenta medicala.

Conducerea spitalului a reusit sa aduca ain sectie, o ora pe zi, un medic hematolog, pentru a mai usura munca personalului.

“Sunt cam 70-80 de cazuri noi pe luna, sunt cam 400 de pacienti pe luna care vin la citostatice. O situatie destul de stresanta, sa nu mai spunem ca medicul oncolog care este si seful Sectiei si subalternul este cu 2-3 ani inainte de pensionare”, explica Ion Jianu, purtatorul de cuvant al spitalului, conform sursei citate anterior.

In luna octombrie a anului trecut s-a scos  la concurs postul de medic oncolog, dar nu s-a inscris nimeni. In luna mai urmeaza sa fie organizat un alt concurs.

In sectia de oncologie ar trebuie sa lucreze, in mod normal, patru medici specialisti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: